4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

6 katlı apartmanda yangın paniği

Fatih'te yangın çıkan ahşap binada mahsur kalan 8 kişi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Edinilen bilgiye göre olay, gece saat 03.00 sıralarında Yavuz Selim Mahallesi'nde meydana geldi. Haliç Caddesi Hanedan Sokak 21 numaradaki 6 katlı "Hanedan" apartmanında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen Fatih ve Beyoğlu itfaiye grupları, ilk olarak bodrum katında meydana gelen ve diğer katları etkisi altına alan yangına müdahale etti. Binanın iç kısmındaki alevlere yangın tüpü ile içeri girerek müdahale eden itfaiye erleri, merdiven aracı ile de üst kattaki mahsur kalan vatandaşları tahliye etti.

Yangın nedeniyle apartman sakinleri sokağa dökülürken, bazı vatandaşların gözyaşına hakim olamadığı gözlendi. Kurtarılan bazı apartman sakinlerinin ise dumandan zehirlenerek fenalık geçirdi belirtildi. Olay yerine gelen 112 acil servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından 3 kişi, duman zehirlenmesi nedeniyle çevre hastanelere sevk edildi.

Apartman sakinlerinden bir kişi, yangının bodrum katında meydana geldiğini söyleyerek, binadaki vatandaşları tahliye ettiklerini kaydetti.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürülen yangında, maddi hasar meydana geldi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2011 Pazartesi 10:00:30
Güncelleme :26 Eylül 2011 Pazartesi 10:01:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?