30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

AKP ve CHP meydan savaşı

AK Parti ve CHP'nin 22 Mart Pazar günü Kazlıçeşme'de miting yapmasıyla ilgili sorun çözüm aşamasında. CHP, Çağlayan meydanı önerisine sıcak bakıyor..

AK Parti ile CHP'nin 22 Mart'ta aynı gün aynı yerde Kazlıçeşme'de miting yapmak istemesi üzerine ortaya çıkan sorunda dün yeni gelişmeler oldu. CHP'ye Kazlıçeşme yerine Çağlayan teklifi yapıldığı, partinin de bu teklife sıcak baktığı öğrenildi. Kesin açıklamanın bugün yapılacağı ifade edilirken, Saadet Partisi'nden ise Çağlayan için 'itiraz ederiz' açıklaması geldi. AKP ve CHP'ye önümüzdeki pazar günü Kazlıçeşme'de miting izni verilmesiyle ilgili tartışmalar dün yeni boyut kazandı. CHP İstanbul il yöneticilerinden edinilen bilgilere göre, İstanbul Valliği ve İl Seçim Kurulu'nun yaptığı görüşme sonucunda CHP'ye miting için Çağlayan meydanı önerildi. Farklı tekliflere açık olduğunu deklare eden CHP'nin de, Çağlayan alternatifini değerlendirdiği ifade edildi.

SAADET PARTİSİ TEPKİLİ

Pazar günkü miting için 10.00 ile 13.00 saatleri arasında Çağlayan meydanını kullanabileceği iletilen CHP'nin kesin olmamakla birlikte konuya sıcak yaklaştığı belirtildi. Çağlayan alternatifiyle ilgili olarak, İl Seçim Kurulu'nun resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Ancak Çağlayan çözümüne Saadet Partisi'nden tepki geldi. Yapılan açıklamada, meydanın CHP'ye tahsis edilmesi durumunda konuya itiraz edileceği belirtildi. İl Başkanı Sadrettin Karaduman kendilerine Çağlayan meydanında 13.00-15.00 saatlerinin verilmesini eleştirerek "22 Mart pazar günü Çaglayan meydanında miting yapmak için gerekli izinleri aldık. CHP'nin Çağlayan teklifine sıcak bakmasını doğru bulmuyoruz" dedi. Zeytinburnu İlçe Seçim Kurulu, Kazlıçeşme Meydanı'nı 22 Mart günü için saat 13.45'e kadar AKP'ye saat 15'ten sonra da CHP'ye tahsis etmişti. Ancak İstanbul Valisi Muammer Güler, "AK parti ile CHP'nin aynı gün aynı meydanda miting yapması mümkün değil. Güvenlik açısından sakıncalı" dedi.
 

Sabah
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 18:11:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?