3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Akyüz'e iş adamlarından destek

İstanbul Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerinde birinci seçilmesine rağmen YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı'na gösterilen listede ikinci sırada yer alan Prof.Dr. Ali Akyüz'e, Karadenizli işadamlarından destek geldi.

Başta Trabzon İşadamları ve Bürokratlar Derneği olmak üzere Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Artvin'deki Karadeniz derneklerinin başkanları, haksızlığa maruz kalan Akyüz'ün rektör seçilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili İstanbul Barosu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Trabzon İşadamları ve Bürokratlar Derneği Genel Sekreteri Yaşar Aşçıoğlu, "Prof.Dr. Ali Akyüz, en çok oyu alarak birinci çıktığı halde YÖK tarafından Sayın Cumhurbaşkanı'na gönderilen listede ikinci sıraya kaydırılmıştır. Prof.Dr. Akyüz, Karadenizli olmasına rağmen tüm Türkiye'de sevilen bir insandır. Peki Cumhurbaşkanı birinci sıradaki rektör adayını seçerse Ali Akyüz'ün hakkı ne olacak. Biz Ali Akyüz seçilsin demiyoruz ama İstanbul Üniversitesi camiası, söylenmesi gerekeni söyledi. Bundan sonrası demokrasi sınavıdır. Bu seçim bize göre sandıkta bitmiştir. Lütfen üniversite iradesine, insana, emeğe saygı. Geçmişte Cumhurbaşkanı Sezer'in atamalarına adaletsiz diyenlerin şimdi gerekeni yapmasını istiyoruz" dedi.

Aşçıoğlu, sadece Karadeniz'de değil, Tunceli ve Mardin'den de insanların Akyüz'e destek için Cumhurbaşkanlığına faks çektiklerini söyledi. Giresun Dernekler Başkanı Avukat Halil İbrahim Türkyılmaz ise, "Türkiye'de bir demokrasi kültürünün oluşması gerekiyor. Birinci seçilen bir aday, YÖK tarafından ikinci sıraya kaydırılabiliyor. Bu durumun değiştirilmesi gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 15:49:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?