3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Alvin Ailey Dans Tiyatrosu İstanbul’da

İsrail polisinin, bir üyesini “Dansçıysan ispat et” diyerek havaalanında dans etmeye zorladığı Alvin Ailey Amerikan Dans Tiyatrosu, 3 gösteri için İstanbul’da

Dünya turneleri kapsamında gittikleri İsrail’de, dansları kadar, Ben Gurion Havaalanı’nda gördükleri ilginç muameleyle de konuşulan, dünyanın dört bir yanında haberlere konu olan Alvin Ailey Amerikan Dans Tiyatrosu şimdi İstanbul’da... 

Kuruluşunun 50. yılı kapsamında çıktığı dünya turnesine geçen hafta Tel Aviv’den başlayan topluluk, performanslarından önce İsrailli yetkililerin havaalanındaki tavrıyla gündeme oturmuştu. 

Havaalanı yetkilileri, güvenlik kontrolü sırasında Abdurrahim Jackson isimli dansçıyı topluluğun diğer mensuplarından ayırarak sorguladı; dansçı olduğunu kanıtlaması için dans etmesini istedi. Jackson, daha sonra yaptığı açıklamada İsrail hükümetinin kendisinden özür dilediğini belirtti.

İlk gösteri bu akşam 

Peki, Jackson’ın da aralarında bulunduğu 30 dansçısı olan topluluk, İstanbullu izleyicilere nasıl bir gösteri sunacak? HSBC’nin sponsorluğunda İKSV organizasyonuyla İstanbul’a davet edilen, bu akşam, yarın ve cuma akşamı Lütfi Kırdar’da üç özel gösteri sergileyecek olan topluluk, klasik baleden modern, caz ve etnik dansa kadar farklı tarzları bir araya getiren koreografileri “Night Creature” (Gece Yaratığı), “Solo”, “Love Stories” (Aşk Hikâyeleri) ve “Revelations”ı (Esinlenmeler) caz ve popüler müzikler eşliğinde sahneye taşıyacak. 

50. yıl turnesine İstanbul’dan sonra Romanya, Yunanistan, İspanya ve İtalya’nın farklı şehirlerine giderek devam edecek olan Alvin Ailey Dans Tiyatrosu bugüne kadar 6 kıtada, 71 ülkede 21 milyon izleyicinin karşısına çıktı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 10:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?