30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Alzheimer hastalarına bakım kursu

Şişli Belediyesi ve Alzheimer Derneği'nin işbirliğiyle alzheimer hastalarının evde bakımına yönelik bakıcılık kursu başladı.

Şişli Belediyesi ve Alzheimer Derneği bir araya gelerek, alzheimer hastalarının bakımı için hasta yakınlarına yönelik bir eğitim çalışması başlattı. Alzheimer hastalarının yakınlarına verilecek bakıcılık kursu kapsamında, evinde alzheimer hastası olan hasta yakınları özel bir eğitimden geçiriliyor. Alzheimer Derneği yetkilileri ve konusunda uzman 11 hoca tarafından kurs gören kursiyerler, günde 7 saatten oluşan 1 aylık bir eğitim programı sonrasında bakıcı sertfikasına sahip oluyorlar.

Eğitim kursu kapsamında ilk aşama olarak 25 bakıcı elemanın kurs gördüğü programda, alzheimer hastalarına nasıl yaklaşılması, onlarla nasıl iletişim kurulması gerekliliği üzerine bakıcı adaylarına eğitim veriliyor. 1 aylık eğitim sonrasında bakıcı adayları Darülaceze'de staj yaparak teori ile alan çalışmasını birleştirme imkanı elde ediyorlar. Bu çalışma ile işsiz yurttaşlara iş imkanı oluşturmanın yanı sıra alzheimer hastası yakını olanların da eğitilmesi amaçlanıyor.

Çalışmayı yürüten Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Eroğlu, eğitim kursunun tanıtım toplantısında kurs ile ilgili bilgiler verdi. 2020 yılında dünya nüfusunun üçte ikisini yaşlıların oluşturacağını ve sosyal belediyecilik gereği üstlerine düşeni yapacaklarını belirten Kahraman Eroğlu, Şişli Belediyesi olarak önümüzdeki aylarda Alzheimer hastalarına rehabilitasyon hizmeti verecek olan bir gündüz bakımevi açmayı planladıklarını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 16:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?