30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Anadolu Ateşi aynı anda 3 kıtada

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu dört ayrı grupla yeniden turneye çıkıyor.
Turne kapsamında bir grup, Karayip Denizi'nde yer alan Martinik Adası'na 4 gösteri için giderken, ikinci grup Fransa'da düzenlenmekte olan 'Türkiye Mevsimi' dolayısıyla yapılacak etkinliklerin açılışını yapmak için Paris'deki Trocadero Meydanında olacak.

Üçüncü Grup, Uluslararası Filistin Kültür Festivali'nin açılışını yapmak için Ramallah'a giderken diğer bir grup Antalya Gloria Aspendos Arena'da Anadolu Ateşi 'Evolution' u (değişim - evrim) sahneleyecek.
Dünyaca ünlü Türk dans topluluğu Anadolu Ateşi, gösteri sanatları tarihinde eşine az rastlanır bir başarıya daha imza atmaya hazırlanıyor. Dünyadaki en büyük dans topluluğu olarak gösterilen Anadolu Ateşi 4 ayrı castla 3 ayrı kıtada eş zamanlı gösteriler yaparak topluluk tarihinde de bir ilke imza atacak.

Anadolu Ateşi Dünya turnesine çıkıyor. Topluluğun eş zamanlı oynayacağı tüm gösterilere ilgi büyük. Özellikle de ilk kez sahne alınacak Martinik Adası'nda ki (St. Marten) gösterilerin biletlerinin haftalar öncesinden tükendiği belirtiliyor. Turne kapsamında ikinci defa Filistin'e gidecek olan diğer grup Ramallah'da Uluslararası Filistin Kültür Festivalinin açılışını gerçekleştirecek. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu eş zamanlı olarak Fransa'da da sahne alacak. Bilindiği gibi 2009 Fransa'da Türkiye Mevsimi olarak kutlanacak.

Grup, etkinliklerin açılışı nedeniyle Paris'deki Trocadero Meydanı'nda bir gösteri gerçekleştirecek.Bu gösteri için Eyfel kulesinin önünde dev bir sahne kurulduğu bildiriliyor. Gösteriye, aralarında Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ile Türk ve Fransız devlet yetkililerinin de bulunduğu onbinlerce kişinin katılımı bekleniyor. Anadolu Ateşi'nin son grubu ise Antalya'da Nisan-Kasım döneminde düzenli olarak sahne aldığı Gloria Aspendos Arena'da Evolutıon'u sahneleyerek çoğunluğunu yabancı turistlerin oluşturduğu izleyenlerine unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı Topluluk, kurulduğu günden bugüne 70 ülkede 2000'in üzerinde gösteri gerçekleştirerek 11 milyon kişi tarafından izlendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 13:20:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?