30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Araplar İstanbul'a akın ediyor

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Türkiye'ye gelen turistlerin sayısı artmaya başladı.

Özellikle Türk dizilerinin yayınlandığı Arap ülkeleri vatandaşları İstanbul'a akın etmeye başladı.
Türk dizilerinde gördükleri tarihi ve kültürel güzellikleri ziyaret eden turistler, aynı zamanda yaşam merkezlerine dönüşen alışveriş merkezlerini de dolduruyorlar.


Özellikle Cevahir AVM, Arap turistlerin adeta istilasına uğradı. Bu yoğun Arap turist trafiğinde Cevahir AVM'de yeni hizmete sokulan ve sadece havaalanlarında sunulan "Taxfree" ofisinin etkisi yüksek. Taxfree ofisi sayesinde AVM'de alışveriş yapan turistlere, ödedikleri tüm vergiler anında geri ödeniyor. Bu sayede sıradan bir alışveriş merkezi yerine Cevahir Alışveriş Merkezi tercih ediliyor. Çeşitli ülkelerden gelen yabancı turistlerle adeta bir havaalanı görünümüne ulaşan İstanbul Cevahir AVM'ye geçen hafta gelen yaklaşık 20 bin turistin yüzde 82'sini Arap turistler oluşturuyor.


AVM yönetiminin yaz sezonu için planladığı stratejik kararlar bu gelişlimde rol sahibi oldu. İstanbul Cevahir AVM, Paris, Tokyo, New York gibi uluslararası metropollerde yer alan büyük AVM'lerin gerçekleştirdikleri özel bir uygulamaya imza attı. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarınında Türkiye'yi ziyaret edecek olan Arap turistleri hedefleyen pazarlama uzmanları bir İstanbul rehberi hazırladılar. Bu şehir rehberi İstanbul'a gelen yabancı turistlere, İstanbul'un mutlaka görülmesi gereken tarihi ve doğal turistik noktalarını anlatırken; "alışveriş için ideal nokta" olarak Cevahir Alışveriş Merkezi'ni işaret ediyor.
Cepte taşınabilecek kadar pratik bir boyutta tasarlanan kitapçık toplam 20 bin adet basıldı. Hem İngilizce hem Arapça olarak turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlarda dağıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 15:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?