30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Avrupa'nın en büyük yelkenli yarışı

Avrupa'nın en büyük yelkenli yarışı İstanbul Europa Race'in yarış köyünün resmi açılışı Ataköy Marina'da yapılıyor.

Dünyanın en ünlü ve şampiyon yelkencilerinin katıldığı yarış, tam 1 ay sürecek ve İstanbul'dan başlayıp Fransa'da sona erecek.

Ana sponsorluğunu İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın yaptığı Avrupa'nın en büyük yelkenli yarışı olan İstanbul Europa Race Yarış Köyü bugün açılıyor. Dünyanın en ünlü ve efsane yelken yarışçılarının katıldığı yarış için kurulan köy, tam bir hafta boyunca yelken ve deniz severlerin ziyaretine açık olacak.

28 Ağustos'ta İstanbul Boğazı'nda yapılacak gösteri yarışından sonra, yelkenliler 29 Ağustos'ta Topkapı Sarayı'nın önünden depar alarak yarışa başlayacaklar.
Önümüzdeki hafta diğer yelkenliler de Ataköy Marina'ya giriş yaptıktan sonra yarış için 28 Ağustos'ta start verilmiş olacak.

Şu anda yarış köyünde dört büyük yelkenli bulunuyor. İlk gelenlerden biri de "Fonica" adlı teknesiyle son Vendee Globe'un şampiyonu efsane yelkenci "Profesör" lakaplı Michel Desjoyeaux oldu.
Üç etapta toplam 3 bin 870 deniz millik Avrupa'nın en büyük yelkenli yarışı olan İstanbul Europa Race'e katılacak yelkenliler İstanbul'daki yelkenciler için büyük bir heyecan kaynağı oldu.

YELKENİN PATRONU İSTANBUL'DA
İlk gelenler arasında dünyanın en zorlu yelken yarışı olarak kabul edilen ve "Yelkenin Everest'i" denilen Vendee Globe'un son şampiyonu ve yelken dünyasının efsane ismi Michel Desjoyeaux'nun da bulunduğu grup bugün sabah saatlerinde İstanbul'a ulaştı.

"Profesör" lakaplı Michel Desjoyeaux'un Fonica'sı dışında diğer gelenler de şöyle:
Paprec Vibrac (kaptanı Jean-Pierre Dick), Groupe Bel (kaptanı Kito De Pavant), Veolia (kaptanı Roland Jourdain).
Mücadeleye katılacak iki teknenin daha 22 Ağustos'a kadar Ataköy Marina'ya gelmesi bekleniyor. Filo tamamlandıktan sonra Ataköy'de bir "Yarış Köyü" kurulacak ve meraklıların ziyaretine açılacak.

İSTANBUL'DA GÖSTERİ YARIŞI
Olay Nautic tarafından düzenlenen ve Türkiye organizasyonu TAYK (Türkiye Açık Deniz Yarış Kulübü) tarafından gerçekleştirilen İstanbul Europa Race'e katılacak tekneler 28 Ağustos Cuma günü İstanbul Boğazı'nda Open 60 sınıfı tekneleriyle bir gösteri yarışı yapacak. Yarışın bin 450 deniz mili mesafeli ilk etabı olan İstanbul-Nice için start 29 Ağustos Cumartesi günü verilecek.
Ekipler ve ekip kaptanları ise şunlar:
Paprec Vibrac (kaptanı Jean-Pierre Dick)
Groupe Bel (kaptanı Kito De Pavant)
Veolia (kaptanı Roland Jourdain)
Foncia (kaptanı Michel Desjoyeaux)
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2009 Cumartesi 13:20:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?