30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ayamama Deresi'nde yıkım başladı

DERE YATAĞINDAKİ YAPILARIN YIKIMINA BAŞLANDI

İstanbul'da sel felaketinden sonra gündeme gelen, dere yataklarındaki yapıların yıkımı için düğmeye basıldı. Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler ve Başakşehir'de toplam 34 işyeri ve 108 yapının yıkımına bu sabah itibari ile başlandı.

İstanbul'da Eylül ayındaki şiddetli yağışlar sonrası yaşanan sel felaketinin ardından, dere yataklarındaki yapıların yıkımı gündeme gelmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yaşanan felaket sonrası Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler ve Başakşehir'de 34 işyeri ve 108 yapının yıkımı için mülk sahiplerine tebligat gönderdi. Tebligatların yapı sahiplerine ulaşmasının ardından ise bugün yıkım için harekete geçildi. Sabah erken saatlerden itibaren Basın Ekspres Yolu Bağcılar mevkiine gelen yıkım ekipleri, işyeri sahipleri ile konuştu. Şirket sahipleri ise belediyeden en geç bir hafta zaman isteyip, yıkımı kendilerinin yapacağını beyan etti. Ardından belediye ile görüşen bir kargo şirketi, yıkıma kendi ekipleri ile başladı. Belediyeye bağlı ekipler ise diğer yapıların yıkımı için hazırlıklarını yapıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, selden sonra yapılan çalışmalar sonrası 34 işyeri ve 108 yapının hazine arazisi üzerinde olduklarının tespit edildiğini ifade ederek, "Birçok şirket bizimle anlaşarak mülklerini kendileri yıkıyorlar. Yetişemedikleri yerlere ise belediyemizden destek alıyorlar. Bir hafta içinde de yıkımın tamamının bitmesini hedefliyoruz. Hazine arazisinde olan yapıların bir kısmını değil, tamamını yıkacağız" dedi.

DERE YATAĞINDAKİ YAPILARIN YIKIMINA BAŞLANDI
DERE YATAĞINDAKİ YAPILARIN YIKIMINA BAŞLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 10:12:04
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 19:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?