30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Badmintonda heyecan sona erdi

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULUSLARARASI BADMİNTON TURNUVASI

5 bin dolar para ödüllü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Badminton Turnuvası'nda (Olimpiyat elemesi) milli sporuc Egosporlu Emine Li tek bayanlarda şampiyon oldu.

Çift bayanlarda ise Egospor'lu Emine Li ve Bursa Osman Gazi Belediyeli Özge Bayrak ikinci oldular. Bir diğer Türk çift bayan Rabia Kemer-Öznur Çalışkan çifti ise üçüncü olarak Türkiye'ye madalya kazandıran diğer sporcularımız oldu.

17-20 Aralık 2009 tarihleri arasında İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonunda yapılan müsabakaların final gününde Emine Li, Danimarkalı rakibi Anne Hald Jensen'i 21-14 / 21-16'lık setlerle 2-0 kazanarak ilk defa bir olimpiyat elemesi turnuvasında şampiyon olan Türk sporcusu oldu.

Türk sporcuların şampiyonluk mücadelesi verdiği çift bayanlarda ise Emine Li-Özge Bayrak; İsveçli rakiplerine yenilerek ikinci oldular. Çift bayanlarda Rabia Kemer-Öznur Çalışkan ise üçüncü oldu.

Şampiyonada dereceye giren sporcuların madalya ve kupalarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Müdür Alpaslan Baki Ertekin, Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, Spor A.Ş Tanıtım ve Organizasyon Müdürü Veli Ozan Çakır verdi. Ayrıca Tek erkeklerde ve tek bayanlarda birincilere 600 dolar, ikincilere 400 dolar; çift erkek, çift bayan ve karışık çiftler birincilere 500'er dolar ödül verildi.

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik turnuva ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Ülkemizde yapılan Olimpiyat elemelerine puan veren turnuvalardan biri olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sponsorluğunu yaptığı Türkiye Uluslararası Badminton Turnuvası'nda Sporcumuz Emine Li'nin Tek Bayanlarda Şampiyon olması, yine Emine Li ve Özge Bayrak'ın Çift Bayanlarda ikinci olması ve ayrıca Öznur Çalışkan ve Rabia Kemer'in Çift Bayanlarda 3. olması camia olarak bizleri mutlu etmiştir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Badminton Turnuvası'nda aldığımız neticeler şunu göstermiştir ki, 2012 Olimpiyatlarına Türkiye'den sporcu gönderme aşamasına gelmişiz. Özellikle turnuvanın 1 numaralı seri başı Lianne Tan'ı yenen sporcumuz Özge Bayrak ilerisi için umut vaat etmişti. Öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin Bey'e, Gençlik ve Spor Müdürü Osman Avcı Bey'e, Spor A.Ş Tanıtım ve

Organizasyon Müdürü Veli Ozan Çakır Bey'e teşekkür ediyorum" dedi.

Bu arada Turnuvaya izleyici olarak gelen 50 okuldan 2500 öğrenciye İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına raket ve top dağıtıldı.

Türkiye Uluslararası Badminton Turnuvası'na 28 Ülkeden 170 Sporcu katılırken, Türkiye turnuvaya 18'i erkek ve 16'sı bayan olmak üzere toplam 34 sporcu ile katıldı.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULUSLARARASI BADMİNTON TURNUVASI
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULUSLARARASI BADMİNTON TURNUVASI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 15:46:04
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 17:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
olga IP: 78.161.131.xxx Tarih : 17.02.2010 16:48:06

tabrik ediyorum emineli ablayı başarılarının devamını diliyorum