7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Banka önlerinde pusuya yatan 5 kişilik kapkaç çetesi yakalandı

İstanbul’da, tapu daireleri, döviz büroları ve banka şubeleri önlerinde izledikleri vatandaşların çantalarını kapkaç yöntemiyle alarak 1,5 trilyon lirayı aşkın haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 1’i kadın 5 kişi yakalandı. İstanbul’da, tapu daireleri, döviz büroları ve banka şubeleri önlerinde izledikleri kişilerin çantalarını kapkaç yöntemiyle alarak haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 1’i kadın 5 kişi yakalandı.

İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi’ne (DGM) sevk edilen zanlıların bu yöntemle yaklaşık 1,5 trilyonluk haksız kazanç elde ettikleri belirtildi. İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, çeşitli ilçelerde gasp, silahla yaralama, döviz büroları, tapu ve vergi daireleri ile bankalardan çıkan vatandaşların takip edilerek kapkaç edilmesi ile ilgili çalışma başlattı.

Sürdürülen çalışmalar sonucu Bakırköy’de düzenlenen baskında çete lideri olduğu ileri sürülen Yakup Yazıcı, kardeşi Savaş Yazıcı, Yaşar Akıllı, Ümit Üçgül ve bir bayan gözlem altına alındı.

Zanlıların yapılan sorgusu sonucu, şebeke elemanlarının döviz büroları ve banka içerilerinde işlem yaptıran vatandaşları takip ettikleri, buralardan yüklü miktarda para alan kişilerin eşkalini dışarıda bekleyen şebekenin diğer üyelerine bildirerek kapkaç ve gasp olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Kapkaççıların eylemi gerçekleştirmelerinin ardından önceden çaldıkları spor marka araçlarla olay yerinden kaçtıkları tespit edildi. Çetenin lideri olduğu öne sürülen Yakup Yazıcı’nın 10 yıldır bu işi yaptığı ve 24 ayrı suçtan arandığı, Yaşar Akıllı’nın ise 18 yıl kesinleşmiş cezasının bulunduğu kaydedildi.

Zanlıların sorgulamasında 2 şahsın yaralanması, 4 gasp olayı, 4 oto hırsızlığı olayı, 5 adet plaka hırsızlığı, 9 adet banka takibi kapkaç olayı aydınlatıldı; 2 adet tabanca, 4 çalıntı oto anahtarı ve 4 adet sahte kimlik ele geçirildi. Şahıslarla birlikte yakalanan bayanın Yakup Yazıcı’nın ablası olduğu ve çalıntı otolardan birinin üzerine kaydının yapıldığı bildirildi. Yankesicilik Büro Amirliği’nde sorguları tamamlanan zanlılar, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’ suçundan İstanbul DGM’ye sevk edildi.

Yayın Tarihi : 28 Nisan 2003 Pazartesi 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 16:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?