4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Barın’ın koleksiyonu müzayedede

Hattat, cilt sanatçısı ve tasarımcı Emin Barın’ın ailesi, usta sanatçının iki yüz parçadan oluşan muhteşem koleksiyonunu Portakal Sanat ve Kültür Evi’nin organizasyonuyla 23 Kasım’da saat 15.00’da Conrad İstanbul otelinde satışa çıkarıyor.

1987 yılında vefat eden Barın’ın, Çemberlitaş’taki atölyesinde asılı olan birbirinden güzel besmeleler, levhalar, kıt’alar, ayetler, hadis-i şerifler, kelam-ı kibarlar ve beyitler hálá ihtişamını koruyor. Usta sanatçının oğlu Tevfik Barın da, babasının bu muhteşem koleksiyonuna daha fazla insanın ulaşabilmesini ümit ediyor.

Bu nedenle yıllardır bekleyen koleksiyonu, müzayedeye çıkarma kararı aldıklarını belirten Tevfik Barın, "Yıllardır en büyük üzüntümüz, yaklaşık 200 parçadan oluşan bu koleksiyondan kimsenin faydalanamıyor olmasıydı. Ama şimdi düzenlenecek müzayede ile Emin Barın Hat Koleksiyonu yeni sahiplerine kavuşacak. Yazı ve hattat yelpazesinin çok geniş olduğu bu koleksiyonun topluca alınıp, bir yerde sergilenmesi ise en büyük arzumuz" dedi.

Koleksiyonun en değerli eseri 50 bin YTL’den satışa sunulacak olan Abdülmecid’in Portresi. Eserin zer-mürekkeple çekilmiş tuğrası Rikkat Kunt tarafından altın çiçek ve bitkisel motiflerle tezhiplenmiş. 

Mehmet Aziz Rufai’nin Hilye-i Şerif’i 35 bin YTL ile müzayedenin dikkat çeken eserleri arasında yer alıyor.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 09:51:27
Güncelleme :13 Kasım 2008 Perşembe 10:11:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?