1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Barkod Osman yakalandı

Ürünlerin üzerindeki barkodları değiştirerek çok ucuza alışveriş yapan Ali Osman Saz, süpermarketlerin sıkı takibi sonucunda yakalandı.


İstanbul Anadolu yakasında bir süpermarketin kasası akşam sayım sırasında açık verdi. Yapılan tüm incelemelere rağmen açığın nereden kaynaklandığı tespit edilemedi. Kasaların açık vermesi üzerine süpermarket çalışanları daha titiz çalışmaya başladı.

Markettin güvenlik görevlisi bir gün Ali Osman Saz’ı elinde ürünlerin barkodlarını değiştirirken yakaladı. Adamın ürünlerin üzerine yapıştırdığı barkod gerçek fiyattan daha düşük çıktı. Saz, ürünleri çalmıyor ancak komik rakamlara kasadan geçiriyordu. Süpermarket Saz’ı Kartal Adliyesi’ne şikayet ettiyse de, mahkeme takipsizlik kararı verdi.

Ancak süpermarket Saz’ın peşini kolay kolay bırakmaya niyetli değildi. Süpermarket, Saz’ın kamera kayıtlarını ve resimlerini diğer marketlere gönderdi. Diğer süpermarketler de kendi kasalarındaki anlam veremedikleri açıkları çözmeye çalışırken, bu olayla şaşkına döndüler.

Önceki gün, Saz, tüm markalara ait barkodlarla suçüstü yakalandı. Kartal Adliyesi’nde bilirkişi olarak çalışan Saz’ın lük otomobili, villası ve elektronik eşya dükkanının bulunduğu ortaya çıktı.


hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 14:00:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?