3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Basın mensuplarından protesto yürüyüşü

İstanbul'da görev yapan gazeteciler, basın mensuplarına uygulanan yıpranma payının kaldırılmasına ilişkin yasa tasarısını protesto etmek için Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Postanesi'ne kadar yürüdü. 

Medya mensuplarından oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, Sosyal Güvenlik Reformu Yasa Taslağı ile gazetecilerin yıpranma haklarının kaldırılmasına ilişkin yasa tasarısını protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplandı. Basın mensupları ellerindeki dövizlerle Galatasaray Postanesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Protestoyu çeken gazeteciler ise bir yandan işlerini yaptı diğer yandan meslektaşlarına destek vermek için yürüyüşe katıldı. 

Eski Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli'nin de bulunduğu basın mensupları Galatasaray Postanesi önünde bir basın açıklaması yaptı. 

Grup üyeleri adına Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şube Başkanı Gürsel Eser yaptı. Eser, "Bu hak basın emekçilerine 1977 yılında çıkartılan 2098 sayılı yasa ile tanındı. Cenevre sözleşmesinde imzası bulunan Fransa, ABD, İngiltere gibi ülkeler, gazetecilerin korunmasını ve saygı görülmesini garanti altına alırken Türkiye'de kazanılmış haklarımıza göz dikiliyor. Bu düzenlemeyle patronların her ay yaklaşık bir milyon YTL'yi ceplerine indirmesinin yolunu açıyor. Davutpaşa'da 22, Tuzla tersanelerinde 8 ayda 13 işçi kardeşimizin ölmesi, güvencesiz ve kayıt dışı çalışmanın kader haline getirildiğini kanıtlarken basın emekçileri yıllardır benzer hak gasplarına uğruyor" dedi.
 
Basın açıklamasının ardından toplanan imzalar toplu bir şekilde Başbakanlığa gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 14:41:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?