7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Başkan Topbaş:’Haliç’e asrın köprüsü kurulacak’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Taksim – Yenikapı Metrosu Haliç geçişi için, ’asrın köprüsü olmaya aday’ bir köprü inşa edeceğini söyledi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda medya, iş ve sanat dünyası mensuplarına iftar yemeği veren Topbaş, sözkonusu köprünün, İstanbul’un yeni simgelerinden biri olacağını ve çok sayıda turist çekeceğini de kaydetti. Fehmi Koru, Ali Bayramoğlu gibi çok sayıda gazeteci ve yazarın katıldığı yemekte TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Doç Dr. Kahraman Emmioğlu, işadamları Ali Koç, Mücahit Ören, Halis Toprak, şarkıcı Yılmaz Morgül, Semahat Arsel ve çok sayıda davetli yer aldı. İftarda, İstanbul’a ilişkin vizyon projelerini anlatan Topbaş, çalışmalarını üç ana başlıkta topladı.

Metro’nun Haliç geçişi çözülecek

Belediyenin mevcut rutin çalışmalarını daha da iyileştirerek, daha çabuk karar verebilen, meseleleri çabuk çözebilen bir sistem oluşturacaklarını söyleyen Topbaş, kent yaşamını etkileyen sorunları da, hayatı zorlaştırmadan çözmeyi hedeflediklerini belirtti. Topbaş, Taksim – Yenikapı Metro’sunun, bir türlü tamamlanamayan Haliç geçişi sorununu çözmek üzere olduklarını aktardı. Teknolojik yapısını değişik ülkelerden uzmanlarla hazırladığı Haliç üzerindeki metro köprüsünün, ’asrın köprüsü ödülü’nü alabileceğini vurguladı.

İstanbul’un simgesi olacak

İstanbul’un simgelerinden biri olacak köprüyü görmek için çok sayıda turistin geleceğini dile getien Topbaş, "Tarihten kalma birçok anıt eserlerimiz var. Bunlar kendi silüetini oluşturuyor ve bir çok esere de ilham kaynağı oluyor. Ama, sonradan kattığımız bir şeyler yok bu kentte. Londra’da bakıyorsunuz bir dönme dolap kentin simgesi haline gelmiş. Kartpostallarında, kitaplarında Londra Köprüsüyle birlikte anılıyor. Bu köprü de böyle bir proje olacak" diye konuştu.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2004 Cuma 16:58:01
Güncelleme :23 Ekim 2004 Cumartesi 15:48:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?