6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Bebeğini bırakıp firar etti

'Vize ihlali' yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan Azerbaycan uyruklu bir kadın, doğum yaptığı hastanede bebeğini bırakıp firar etti. Henüz ismi dahi konulmayan 10 günlük bebeğin bakımını hastane üstlendi.

Alınan bilgiye göre, Azerbaycanlı Aynur Ahmedov, Yabancılar Şube Müdürlüğü tarafından vize ihlali yaptığı gerekçesiyle İstanbul'da gözaltına alındı. Sınır dışı edilmek üzere Kumkapı'daki Yabancılar Şubesi Misafirhanesi'nde tutulan ve hamile olan Ahmedov, doğum sancılarının başlaması üzerine Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bir erkek çocuğu dünyaya getiren Ahmedov, tedavisinin ardından bebeğini hastanede bırakarak Yabancılar Şube Müdürlüğü Misafirhanesi'ne geri götürüldü.

 

BAYILMA NUMARASI YAPARAK YATTIĞI HASTANEDEN FİRAR ETTİ

Gözaltındaki tutulan Aylin Ahmedov, doğumundan 1 hafta sonra rahatsızlandığını söyleyerek hastaneye gitmek istedi. Hastanın kadın olduğunu değerlendiren yetkililer, hassasiyet göstererek sevk işlemleri için hamile polis memuru Y.P.'yi görevlendirdi. Doğum yaptığı ve bebeğinin tutulduğu Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Aynur Ahmedov, hastanenin acil servisine girer girmez fenalaştığını söyledi ve yere yığıldı. Bunun üzerine acil servisteki görevliler, Ahmedov'u sedyeyle polikliniğe götürdü. Ahmedov'un tedavisi için uzun süre hastanede bekleyen bayan polis memuru, kendisinin durumunu sordu. Ancak Ahmedov'un klinikte olmadığı yanıtını aldı. Tüm aramalara rağmen Ahmedov'un izine rastlanmazken, Azeri kadının firar ettiği ortaya çıktı.

İSİMSİZ BEBEK SAHİPSİZ KALDI

Halen firari olarak aranan anne Aylin Ahmedov, kaçarken bebeğini de aynı hastanede bıraktı. Henüz adı dahi konulmayan bebeğin bakımını ise hastane üstlendi. Polis ekipleri, Aylin Ahmedov'un yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 20:54:01
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 11:44:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?