1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Bedri Şefik gözaltına alındı

Bulgaristan'da 3 milyon euro tutarında dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle kırmızı bültenle aranan Bedri Şefik, İstanbul'da gözaltına alındı.
Bulgaristan'da, Türklerin haklarını savunmak için Kalkınma ve Eşitlik Partisi'ni (KEP) kuran Bedri Şefik, hakkında Bulgaristan'da devleti 3 milyon euro dolandırdığı iddiasıyla kırmızı bültenle arama kararı çıkmıştı. Bu kararın ardından Bedri Şefik ortadan kaybolmuştu. Kırmızı bültenle aranan Şefik, geçtiğimiz günlerde İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri tarafından 7 adamıyla birlikte tahıl kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Sorgusunun ardından serbest kalan Şefik, bu kez de Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından İstanbul'da tekrar gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Şefik'in sorgusu devam ediyor.
Bulgaristan'da Kalkınma ve Eşitlik Partisi'ni (KEP) kuran Şefik, aynı zamanda partinin genel başkanlığını yapıyordu.
KIRMIZI BÜLTEN NEDİR VE KİMLER HAKKINDA ÇIKARILIR?
Mahkemece yakalama emri bulunan suçlunun yakalanması maksadıyla ülkeler Fransa'nın Lyon kentinde bulunan Interpol Genel Sekreterliği'ne başvuruyor. Genel Sekreterlik, başvuruları inceledikten sonra suçlu için kırmızı bülten hazırlanıp hazırlanmayacağına karar veriyor. Bülten Interpol tarafından 178 ülkeye gönderiliyor ve kişinin iade amaçlı tutuklanmasını öngörüyor.
Suçlu hakkında kırmızı bülten başvurusu yapan ülke, aynı anda üye 178 ülkeye de yazı göndererek bilgileri geçiyor. Bu terim Interpol'e üye ülkeler tarafından difüzyon olarak kullanılıyor ve kırmızı bülten yayınlanmasına ilişkin prosedür tamamlanıncaya kadar geçen süreçte suçlunun bir ülkede yakalanınca tutuklanmasını gerektiriyor.
İha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2007 Salı 14:03:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?