3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Beykoz belgeseli

İstanbul Beykoz Belediyesi tarafından hazırlanan ilçenin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin anlatıldığı "Beykoz Belgeseli"nin galası, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla yapıldı.

İstanbul Devlet Tiyatrosu Beykoz Feridun Karakaya Sahnesi'nde düzenlenen galaya, Bakan Günay'ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Polonya'nın İstanbul Başkonsolos Vekili Janusz Stec, Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, yönetmen Türker İnanoğlu, yazar, akademisyen, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.



Galada konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Türkiye'de son zamanlarda yaşanan siyasi kargaşa ve tartışmalara rağmen güzel şeylerin de olduğunu belirterek, belgesele emeği geçenlere teşekkür etti. Bakan Günay, "Güzel bir söz vardır; 'Hayat ileriye doğru yaşanır ama geriye doğru paylaşılır'. Bu kitaplar, bu yazımlar, belgeler bunun için önemli. Geçmişi unutmadan, geçmişten ders almaya çalışarak, tarihi olumsuz yönleriyle tekerrür ettirmemeye çalışarak üzerinde yaşadığımız toprakların değerini bilmeliyiz" dedi. 


Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Bakan Günay'a 'çeşm-i bülbül' bir vazo hediye etti. Günay ve Tanrıverdi, belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere birer plaket verdi. Galada daha sonra 40 dakikalık "Beykoz Belgeseli" izlendi.


Çekimlerine 2004 yılında başlanan belgeselde, 2700 yıl önce İstanbul Boğazı ve Karadeniz'in geçiş yollarını kontrol etmek amacıyla küçük bir krallık olarak kurulan Yoros Kalesi'nden, İstanbul'a ilk ayak basan Türklerin yaptırdığı Anadolu Hisarı'na, Tarihi Göksu, Riva derelerinden, Çeşm-i bülbül, Kanlıca yoğurduna varıncaya

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?