2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Beyoğlu'nda linç girişimi

Beyoğlu'nda, bir kavgayı ayırmak isterken bindirildikleri otomobilde bıçaklandıktan sonra Haliç Köprüsü'ne atılan iki gençten Yağmur Çelik'in ölümünün ardından 3 kişi gözaltına alındı. Güvenlik güçleriyle zanlıları linç etmek isteyen kalabalık arasında arbede yaşandı.

Beyoğlu Sütlüce Badem Mahallesi'nde bir otomobil ile bir taksideki kişiler arasında kavga çıktı. Kavgayı ayırmaya çalıştıkları ileri sürülen Yağmur Çelik ile Ümit Gülenç de bu kişilerden uzaklaşmalarını istemişti. Ayrıldıktan bir süre geri gelen şahıslar, Çelik ve Gülenç'i konuşmak istediklerini söyleyerek otomobile çağırmış ve 2 genç bindirildikleri araçta bıçaklandıktan sonra dışarı atılmıştı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan gençlerden Yağmur Çelik hayatını kaybetmişti. Olayın ardından soruşturma başlatan polis, U.U, R.A ve S.C isimli 3 kişiyi gözaltına aldı. Beyoğlu Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Haberi duyan Çelik'in yakınları, zanlıların getirildiği Beyoğlu Adliyesi önünde beklemeye başladı.

Bu sırada Beyoğlu Emniyet Müdürü Tuğrul Pek, kalabalıktan dağılmalarını istedi. Bazı vatandaşlar ise, "Bu cinayetler son bulsun" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Ancak uyarıları dikkate almayan talihsiz gencin yakınları, adliye önünde zanlıları bekleye devam etti.

Zanlılardan S.C ve R.A'nın adliyeden çıkarıldığını gören kızgın kalabalık, çevik kuvvetin koruması altındaki şahıslara saldırmak istedi. Tekme, tokatların havada uçuştuğu saldırıyı engellemek isteyen güvenlik güçleri, kızgın kalabalığa biber gazıyla müdahale etti. Etten duvar örerek zanlıları korumak isteyen güvenlik güçleri, linç girişiminde bulunan kalabalığı zor zaptetti.

Olayın ardından U.U'nun çıkarıldığını gören Çelik'in yakınlarıyla çevik kuvvet arasında arbede daha da büyüdü. U.U.'yu linç etmek isteyen vatandaşlar, güvenlik güçlerinin üzerinden atlamaya çalıştı. Çevik kuvvet ekipleri, kalabalığın arasından zorlukla çıkarabildiği zanlıyı içeriye sokabildi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2007 Pazartesi 17:31:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?