30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Beyoğlu'nda uyuşturucu baskını

İstanbul'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 160 gram kokain ile uyuşturucu satışından temin edilen bin 600 dolar ele geçirilirken, 1'i Nijerya uyruklu 5 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Güney Amerika ülkelerinden getirilen uyuşturucunun havalimanlarından geçirilerek sokak satıcılarına ulaştırıldığını tespit etti. Projeli çalışmayla sokak satıcılarına ulaşmayı planlayan polis, teknik takip altında tuttuğu kişilerin bağlantılarına ulaştı. Polis, yurtdışından getirtilen uyuşturucuların Nijerya uyruklu Wincent D. Tarafından organize edildiğini belirledi. Bunun üzerine yakın takibe başlayan ekipler, ardından operasyon için harekete geçti. Beyoğlu ve Şişli'deki adreslere baskın yapan polis, Wincent D. ile birlikte İdris A., İsmail B., İsmail A. ve Mustafa K.'yı gözaltına alındı.

Operasyon sırasında yakalanmamak için direnen şüphelilerin, narkotik polislerine pet şişelerle saldırdığı ve kaçmaya çalıştıkları belirtildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan şüpheliler Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 15:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?