30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Bilge köyü çocuklarına müjdeli haber

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki katliamda öksüz kalan 5 çocuk, eğitimlerini Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında sürdürecek.

Olayda anne ve babasını kaybeden ilköğretim dördüncü sınıf öğrencisi 3'ü kız 5 çocuk, Darüşşafaka Cemiyeti Başkanvekili Davut Ökütçü ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları Rehberlik Öğretmeni Ayşe Türkçe tarafından Bilge köyünden alınarak İstanbul'a getirildi.

Kurumun rehberlik servisi tarafından 4 günlük özel bir oryantasyon uygulanan Remzi, Hilal, Zeynep, İbrahim İnan ve Mehmet Ali adlı çocuklar, daha sonra Darüşşafaka Eğitim Kurumlarına sınavla giren 123 öğrenci ve 5 şehit çocuğu ile 30 Ağustos-7 Eylül 2009 arasında yapılacak oryantasyona katılacak.

Babası hayatta olmayan, ailelerinin maddi olanaksızlıkları nedeniyle iyi eğitim fırsatı bulamayan öğrencilere ilköğretim 4. sınıftan lise son sınıfa kadar tam burslu ve yatılı İngilizce eğitim veren Darüşşafaka, öğrencilerin giyim, barınma, yemek, kitap ve sağlık gibi ihtiyaçlarını karşılarken, mezun olan öğrencilere de üniversitede burs vermeye devam ediyor. Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Yıldırım, "Biz, Darüşşafaka için 'Bitmeyen bir hikaye' diyoruz.

Bizler de Anadolu'nun farklı kentlerinden gelerek bu okulda eğitim aldık, kaybettiğimiz babamızın şefkatini bu okulda yaşadık. Çok iyi bir donanımla mezun olduk. Bu yılın sınav birincisi Deniz Ulaş'ın genç yaşta kaybettiğimiz bir Darüşşafaka'lı kardeşimizin oğlu olması 'Bitmeyen Hikayemiz'e duygu dolu yeni bir sayfa ekledi.

Bu yılın hepimizi duygulandıran bir başka yanı da, bu yıl aramıza katılan öğrencilerimizden beşinin Bilge Köyü'nden gelen çocuklarımız olması. Yine bu yıl dördüncü sınıftan dört, beşinci sınıftan bir olmak üzere toplam 5 şehit çocuğunun da okulumuzda eğitim ve öğretime başlıyor olması. Darüşşafaka böylece tarihi boyunca sürdürdüğü toplumsal hassasiyetini bu yıl aramıza katılan öğrencilerde de gösteriyor" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 18:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?