4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Bir haftalık konser gündemi

İspanyol sanatçı Monica Molina, "Avea Harbiye Açıkhava Konserleri" kapsamında yarın sevenlerinin karşısına çıkacak.

Yeni albümü "Autorretrato"nun Avrupa turnesi kapsamında İstanbullu müzikseverlerle buluşacak Molina, konserinde aşk şarkıları seslendirecek.

"Avea Harbiye Açıkhava Konserleri" kapsamında ayrıca, 10 Ağustos pazar günü MFÖ, 11 Ağustos pazartesi günü Leman Sam-Özcan Deniz, 12 Ağustos salı günü Kıraç-Moğollar dinleyici karşısında olacak.

Piyanist İdil Biret, "Rumeli Hisarı Yaz Konserleri 2008" kapsamında 9 Ağustos Cumartesi günü sahne alacak.

"Rumeli Hisarı Yaz Konserleri 2008" kapsamında ayrıca, 12 Ağustos Salı günü Bülent Ortaçgil-Ezginin Günlüğü ve 14 Ağustos Perşembe günü Erol Evgin konserleri dinlenebilecek.

"Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası", 13 Ağustos Çarşamba günü Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Şef Cem Mansur yönetimindeki orkestra, konserde Brahms, Poulenc ve Rahmaninof'un eserlerini seslendirecek.

"Barışarock"

"Rock'n Coke Festivali"ne tepki olarak ortaya çıkan "Barışarock: Karşı Festival", 9-10 Ağustosta Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı'nda düzenlenecek.

"Savaşa, işgale, milliyetçiliğe, ırkçılığa, küresel ısınmaya karşı" alt başlığı altında bu yıl 6'ncısı düzenlenecek festivalde, bu yıl sadece müzikle değil, tiyatro, sinema, sanat atölyeleri, oyunlar ve söyleşilerle duyarlılık oluşturulmaya çalışılacak.

Festivalde "Nükleere karşı sanat" çalışması, 57 ülkeden 255 sanatçının katıldığı, savaş karşıtlığı ve özgürlük üzerine çeşitli sanat projeleri üreten "Artists For Peace Topluluğu"nun "Savaşın dehşeti" adlı çalışması, dijital duvar resmi "Digimural", Filistin işgalini teşhir eden fotoğraflardan oluşan sergi, yaşayan kütüphane, gençlerin kimlik farkı gözetmeksizin bir araya gelerek sohbet edebildikleri bir ortam yaratma niyetiyle doğan "Sosyal Haklar Kıraathanesi", grafiti, dünya barışının simgesi haline gelen kağıttan turna yapımı, fotoğraf, uçurtma, kukla, bileklik, ritm, pankart atölyeleri yer alacak.

Festival kapsamında ayrıca "Savaşa hayır", "Küresel ısınmayı durdurun", "Milliyetçiliğin darbe ile dansı", "Suyuma dokunma", "Örgütlenme ve genel ahlak", "Darbeye hayır", "Müzik ve muhalefet", "İsyanın müziği", "Barış meclisi söyleşisi", "Rengarenk mi, tek renk Türkiye mi?", "Genç-Sen forumu", "Başka bir tarih mümkün" söyleşileri ve forumları da gerçekleştirilecek.

Festivalde "Deniz rezervleri", "Travestiler", "Agos'tan filmler", "Durde", "Kazım Koyuncu", "BarışİçinSinema", "1 Mayıs 2008" gibi çok sayıda belgesel film gösterimi de yapılacak.

...
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 16:29:19
Güncelleme :7 Ağustos 2008 Perşembe 16:29:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?