30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Çanakkale kahramanları anıldı

Bağcılar Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 94.yılı dolayısıyla çadır müze açılışı yaptı.

 İlçe Kaymakamı Veysel Yurdakul ve Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı açılışta, Çanakkale kahramanlarından 43.Alay 1.Piyade Taburu 1.Bölük'ün 1917 yılındaki yemek listesinde yer alan üzüm hoşafı ve yarım yulaf ekmeği dağıttı.

Bağcılar Belediyesi, Çanakkale Zaferi'nin 94.yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye başladı. Bağcılar Meydanı'nda kurduğu çadır müzenin açılışı sağanak yağmur altında gerçekleşti. İlçe Kaymakamı Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve Kınalı Kuzular Dizisinin oyuncularından Ahmet Yenilmez'in de katıldığı programda, 94 yıl önce, oldukça zor şartlarda savaşan kahramanların, üzüm hoşafı ve yarım yulaf ekmekten oluşan menüsü dağıtıldı.

Sergide yer alan eserleri tek tek inceleme fırsatı bulan ziyaretçiler yağışa aldırmadan Çanakkale Şehitlerini andılar. İlçe Kaymakamı Veysel Yurdakul ile birlikte vatandaşlara hoşaf dağıtan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çadır müzenin 10 gün boyunca ücretsiz olarak ziyarete açık olacağını belirterek, "Amacımız, Çanakkale'ye gidemeyen vatandaşlarımızın, savaştan kalan kurşunlar, süngüler, mataralar, kişisel eşyalar, mektupları görerek, bu vatanın çok zor şartlar altında kurtarıldığını hatırlatmak, çocuklarımıza tarih bilincini aşılamaktır. İnancın ve zaferin abideleştiği yer olan Çanakkale, bir milletin bütün tarihinde hiçbir başarı olmasa, iftihar etmek için kendisine yetecek bir zaferdir. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Son yıllarda Çanakkale'ye gösterilen ilgi ve sevgi, tarih bilincimizin tekrar canlandığını gösterir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 18:32:41
Güncelleme :10 Mart 2009 Salı 21:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?