4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Çapraz son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Kemal Çapraz sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 

İftar sonrası evine giderken Kartal'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Yazar Kemal Çapraz için cenaze töreni düzenledi. Çapraz'ın Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden alınan Türk bayrağına sarılı tabutu, Yayla Mahallesi'nde ki evine getirilerek helallik alındı. Çapraz'ın eşi Zuhal Çapraz eşinin tabutuna son kez bakarak uzun süre gözyaşı döktü. Zuhal Çapraz'ı yakınları teselli ederken, 6 yaşındaki kızları Çağla ise babasının ölümünden habersiz şaşkın gözlerle olup biteni izledi.
 
Kemal Çapraz'ın cenazesi daha sonra sevenlerinin omuzlarında Tuzla Merkez Camii'ne getirildi. Cenaze namazına MHP Milletvekilleri Merak Akşener ile Ali Torlak'ın yanı sıra ve Kemal Çapraz'ın memleketi olan Kastamonu'dan bazı milletvekilleri ve çok sayıda seveni katıldı. Çapraz'ın Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerine Türk dünyası ile ilgili araştırma ve haber çalışmalarından dolayı vefa borcunu göstermek için Irak-Türkmen Cephesi ve Kırım Cumhuriyeti bayrakları serildi. Cenaze namazına katılan Maltepe Şehit Aileleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba ise tabutun üzerine üzerinde Şehit Anaları Derneği yazan Türk bayrağı koydu. Genç yaşta yaşamını yitiren Çapraz'ın babası Cemal Çapraz ise "Ne söyleyeyim, çok üzgünüm" dedi. Baba Cemal Çapraz, oğlunu son yolculuğunda yalnız bırakmayanlara da teşekkür etti. Cenaze namazında Kemal Çapraz'ın ilkokula giden oğlu Çağrı'da saf tuttu. 

Türkiye Gazetesi, Ortadoğu, Kurultay, Türk Diplomatik Gazetelerinde yazan Orkun, Tarih, Kardaşlık ve Kırım Dergileri'nde araştırma ve makaleleri yayımlanan ve aynı zamanda Katamonulular Derneği (KASDER) yönetim kurulu üyesi olan Kemal Çapraz'ın cenazesi öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tuzla Mezarlığı'na defnedildi

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 17:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sibel IP: 85.103.20.xxx Tarih : 17.09.2008 17:54:45

Türkiye çok değerli bir insanını elim bir kaza sonucu yitirdi.KEMAL ÇAPRAZ abim Ülkücü hareketin yılmaz kalemiydi acımız sonsuz bu acıya yürek dayanmaz....olmadı KEMAL abi olmadı böyle ölüm sana yakışmadı nasıl olurda bir araç sana çarpar bunu aklım almıyor çok üzgünüm.KEMAL ÇAPRAZ abime ALLAH'dan Rahmet dilerim mekanı cennet olsun kederli ailesini ve Türk Dünyasına Allah sabırlar versin seni unutmayacağız sen rahat uyu KEMAL abi.