30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Çarşı, şiddete de karşı'

Beşiktaş Taraftar Grubu Çarşı'nın lideri Alen Markaryan, Beşiktaş-Kayserispor maçı öncesinde yaşanan olaylar nedeniyle Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne özür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette hem Alen Markaryan hem de Çevik Kuvvetten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yücel Aktaş, sağduyu mesajları verdi.


Beşiktaş Taraftar Grubu Çarşı'nın lideri Alen Markaryan ve beraberindeki iki taraftar, Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette Alen Markaryan, Çevik Kuvvetten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yücel Aktaş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürü Gökhan Özsoy'a çiçek verdi. Polis Haftası nedeniyle Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne nezaket ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Alen Markaryan, Beşiktaş-Kayserispor maçı öncesinde Barboras Bulvarı'nda yaşanan olaylarla ilgili
soru üzerine, "Devletimizin polisiyle hiçbir alanda karşı karşıya gelmek istemeyiz. Ama 10 bin kişinin olduğu yerde mutlaka araya sızmalar oluyor. Değişik fikirde ve mantıkta insanlar biraraya gelince böyle olaylar kaçınılmaz oluyor. Üzücü olan orada 3.5 saat hiçbir olay yaşanmadı, emniyet güçleri sataşmalara hiçbir şekilde karşılık vermediler. Ama son 10 dakikada ne olduysa oldu. Bu ziyaret özür mahiyeti de taşıyor. Bizim kalplerimiz bir, onlarla hep beraberiz" dedi.


Çevik Kuvvetten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yücel Aktaş ise, emniyet güçleri olarak her futbol müsabakasında gerekli önlemleri aldıklarına dikkat çekerek, "10 bin kişinin içerisinde art niyetli kişiler olabiliyor. Bahsedilen olaylarda alkol bence çok büyük bir etken oldu. Bir grup taraftar, içtiği biraların şişelerini görev alan polislere fırlattı. Biz de bunu bertaraf etmek için savunma pozisyonu aldık. Olaylarda arkadaşlarımız yaralandı. Barışın ve güzelliğin egemen olmasını istediğimiz futbol
müsabakalarında bu tür olayların yaşanmasına biz de üzülüyoruz" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 15:18:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?