7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Çatalca ve Silivri'ye önemli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da başlayan kar yağışının özellikle Çatalca ve Silivri ilçelerinde etkili olacağını açıkladı. Kar yağışının Silivri ve Çatalca’da etkisini arttırarak kuvvetli sağanak ve tipi halinde devam etmesinin beklendiği, ulaşımda aksama, görüş uzaklığında azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve halkın dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNDÜ

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı, gece de aralıklarla devam etti. Kar yağışının geçen haftaki etkisi görünmezken, Avrupa Yakası'nda yer yer sulu kar yağışı da görülüyor. Buzlanmaya karşı belediyenin tuzlama ekiplerini yollarda çalışma yapıyor.

Meteoroloji Çatalca ve Silivri için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, "İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde kar yağışının etkisini arttırarak kuvvetli sağanak ve tipi şeklinde devam etmesi beklenmektedir. Kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

İSTANBUL'DA YOL DURUMU

İstanbul Büyükşehir Belediyesince, kentte etkili olan kar yağışının ana arterler ve bağlantı yollarını olumsuz yönde etkilemediği bildirildi.

Açıklamada, sabah saatlerinde İstanbul trafiğinde bir ağırlaşma olsa da rutin yoğunluğun üzerinde bir sorun yaşanmadığı da dile getirilerek, “Ana arterler ve bağlantı yolları açık, ulaşım rahatlıkla yapılıyor. Şehir merkezinde 1 ile 7 santimetre, Kınalı, Arnavutköy, Beykoz, Hadımköy, Aydos gibi yüksek kesimlerde, 10 ile 15 santimetre arasında kar kalınlığı ölçüldü” ifadesine yer verildi.

Bu arada, 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel ile çalışma yapıldığı kaydedilen açıklamada, 3 bin 599 ton tuz, 48 ton solüsyon kullanıldığı da ifade edildi.

Açıklamada, 26 Ocak'ta kar yağışının ilk başlamasıyla beraber 1250 kişinin misafir edildiği, kar yağışının durmasıyla 874 kişinin ayrıldığı ve halen 376 evsiz vatandaşın Metin Oktay Spor Salonu'nda barındırıldığı dile getirildi.

CUMARTESİ SICAKLIKLAR ARTACAK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, İstanbul'da bugün ve yarın kar yağışı aralıklarla devam edecek. Kar yağışının yarın gece saatlerinden itibaren kenti terk etmesi bekleniyor.

Kentteki hava sıcaklığının en yüksek 2, en düşük eksi 3 olacağı tahmin edilirken, bugün ve yarın kuvvetli poyraz görülecek. 11 Şubat Cumartesi itibariyle İstanbul'da yağış görülmeyecek ve hava sıcaklığı kısmen artacak.


 

...
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2012 Perşembe 13:01:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?