7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Cezaevi firarileri İstanbul'da polisle çatıştı !

Ankara Ulucanlar Cezaevi’nden çeşitli cezaevlerine sevk edilirken nakil aracından firar eden 2 kişi, İstanbul’da polisle çatıştı.

Güvenlik güçlerine silahla karşılık veren firarilerden biri ölü olarak ele geçirilirken, diğer firari yaya olarak olay yerinden kaçtı.

Olay, saat 13.30 sıralarında Şişli Halaskargazi Caddesi üzerindeki Yapı Kredi Bankası önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Ankara Ulucanlar Cezaevi’nden çeşitli cezaevlerine sevk edilirken nakil aracından firar eden Hüseyin Şahin Yıldırım (26) ile Hayrettin Çelik (47), Mecidiyeköy’de polise ateş etti.

Polisin açtığı ateş sonucu ayağından yaralanan Hüseyin Şahin Yıldırım ile Hayrettin Çelik, Yapı Kredi Bankası önüne geldiklerinde, bir bayanın kullandığı 34 VF 1066 plakalı "Wolksvagen" marka aracı durdurarak kaçmak istedi. Bayanı araçtan indiren iki zanlıdan Yıldırım, araca binerden polis tarafından vurularak öldürüldü. Diğer zanlı Hayrettin Çelik ise yaya olarak olay yerinden kaçtı.

Aracı gasp edilen bayan, ifadesi alınmak üzere Şişli Polis Merkezi’ne götürülürken, emniyet güçleri kaçarak izini kaybettiren Çelik’i bulmak için çevrede çalışma başlattı.

Olayın ardından polis, Şişli ve Fulya’da başta taksiler olmak üzere bir çok aracı durdurarak arama yaptı. Tek tek araçları arayan polis, yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından herhangi bir ipucuna rastlayamadı.

Ankara Ulucanlar Cezaevi’nden çeşitli cezaevlerine sevk edilirken Hüseyin Şahin Yıldırım ve Hayrettin Çelik ile birlikte firar eden Mehmet Çiçekli, 10 gün önce Bostancı Köprüsü’nde polisle girdiği çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmişti

ERSAN KARAOĞLU-İSTANBUL (İHA)
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2003 Cuma 00:00:13
Güncelleme :13 Ocak 2004 Salı 15:47:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet şahn IP: 81.215.67.xxx Tarih : 12.09.2005 11:56:29
hepiside suçsuzduuuuuu