30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

CHP'nin zam protestosunda arbede

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gürsel Tekin ile beraberindeki bir grup partili, suya yapılan zammı İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde protesto etti.

Eylemin ardından meclis görüşmelerini izlemek için belediyeye girmek isteyen partililer ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Gürsel Tekin ile birlikte yaklaşık 50 kişiden oluşan CHP'li bir grup, suya dün yapılan zammı protesto etmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Grup adına açıklama yapan İl Başkanı Gürsel Tekin, belediye meclisinin zam kararını "insafsızlık" olarak nitelendirdi. CHP olarak her türlü direnişi göstermelerine rağmen bu zammı durduramadıklarını anlatan Tekin, "Bugün yarın Sayın Topbaş'ın önüne bu karar gidecek. İnanıyorum ki Sayın Topbaş, Şubat ayında İstanbul halkına vermiş olduğu sözü hatırlar ve yerine getirir.

Şubat ayında "barajlar dolduğu zaman ben su fiyatlarını düşüreceğim" demişti. Biz Sayın Topbaş'ın Şubat ayında vermiş olduğu sözü yerine getirmesini istiyoruz, aksi takdirde bu kararı onayladığı an biz hukukçu arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yaptık hukuksal başvurumuzu yapacağız. Zammın geri alınabilmesi için her tülü mücadeleye devam edeceğiz. İnşallah Sayın Topbaş bu kararı onaylamaz diye düşünüyorum. Sayın Topbaş'ın kararından sonra eylemlerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 6.5 milyar dolarlık borcunun olduğunu Topbaş'ın da teyit ettiğini anlatan Tekin, "Şimdi yanlış yatırımlar ve ranta dayalı yatırımlar sonucu İGDAŞ ve İDO'nun özelleştirilmesi gündeme gelecek. Ne yazık ki satabileceğimiz hiçbir şey kalmadı. En son bu iki kuruluşumuzun satılması gündemde. Bununla ilgili tüm toplumu duyarlılığa çağırıyorum" dedi.

Gürsel Tekin yaptığı açıklamanın ardından meclis oturumunu izlemek için belediyeye girdi. Tekin'in ardından belediyeye girmek isteyen CHP'liler ile belediyenin güvenlik görevlileri arasında tartışma yaşandı. CHP'liler ile güvenlikçiler arasında kısa süreli arbede yaşanırken, gruptaki bazı kadınların tartaklandıklarını öne sürerek, güvenlikçilere tepki gösterdikleri görüldü. Bunun üzerine yaşanan gerginliği haber alan Gürsel Tekin, belediyeden dışarı çıkarak duruma el koydu. Yaşanan gerginlik Tekin'in araya girmesi ile son bulurken, CHP'li grup daha sonra belediyeye alındı.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 17:23:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?