4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Çorlu’ya hızlı banliyö

Başkan Kadir Topbaş, ulaşım alternatifi olarak Çorlu-Kocaeli arasında banliyö tren hattı kurulacağını açıkladı. 

ULAŞIM İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentin uzak ilçelerinden Çatalca’da tamamlanan 13 projeyi törenle hizmete açtı. Başkan Topbaş, Çatalca’ya yapılanlarla ilgili iddialı konuştu: 

“Çatalca’nın kendi imkanlarıyla 400 yılda yapması mümkün olmayan projeleri son 4 yılda hayata geçirdik. Çatalca’ya 252 milyon YTL’lik yatırım yaptık.” 

Topbaş, Çatalca’nın yatırımlarla altyapı, su ve sel baskını gibi sorunlarının çözüldüğünü, Belediye Başkanı İsmail İp’in sosyal donatı alanları ile ilgili isteklerinin ise gelecek dönemde yapılacağını söyledi.

Tren hattı modernize edilecek

Çatalca’dan tren yolu geçtiğini hatırlatan Topbaş, İstanbul’da banliyö hatlarının Çorlu’ya kadar uzatılıp modernize edilmesini istediklerini açıkladı. Topbaş böylece Çorlu’dan Kocaeli’ye kadar modernize edilecek banliyö hatlarıyla konforlu seyahatin mümkün olabileceğini söyledi. Ulaştırma Bakanlığı ile prensipte anlaştıklarını da belirten Topbaş, bu hatların daha sonra Büyükşehir’e devrini de istediklerini bildirdi.
Topbaş, Çatalca’nın eko-turizm merkezi olmasını arzu ettiklerini belirtirken İstanbul’un köy yerleşim alanları ile ilgili plan çalışmalarında son aşamaya geldiklerini, buna ilişkin kararın kısa bir süre içinde belediye meclisinden çıkacağını kaydetti.

ULAŞIMA YENİ SOLUK
Kocaeli-Çorlu Banliyö tren hattı ulaşımda yeni bir seçenek olacak. Avrupa Yakası’nda hat Sirkeci, Halkalı, Bahçeşehir üzerinden Çorlu’ya varacak.

Gaste
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 10:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?