3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Corvette'li katliama 4 yıl

İstanbul'da Corvette'iyle yaptığı kazada Cengiz Göçen'in ölümü, eşi ve oğlunun yaralanmasına yol açan Kasım Mengüç 4 yıl 2 ay hapis cezası aldı. Cezaevinde yattığı süre göz önüne alınan Mengüç tahliye edildi. 

'Pişmanım' diyen Corvette sürücüsüne tahliye kararı

İstanbul-Kadıköy'de, 19 Mart 2006'da aşırı hız yüzünden karşı yönden gelen otomobile çarpan ve Cengiz Göçen'in ölümüne, eşi Derya ile 5 yaşındaki oğlu B.B.'nin de yaralanmasına neden olan, Corvette marka spor otomobilin sürücüsü Kasım Gökhan Mengüç, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mengüç, cezaevinde yattığı süre gözönünde bulundurularak tahliye edildi.

Başkan şerh koydu 

Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında konuşan Mengüç son sözünde, "Göçen ailesinden özür diliyorum. Hem tedavimi yaptırmak, hem de üniversiteyi bitirmek için tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti sanık Mengüç'ü, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik neticesi bir kişinin ölümüne ve birden çok kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan 5 yıl hapse çarptırdı. Sanığın mahkemeye olan saygılı tutumu ve pişmanlığı dikkate alınarak ceza 4 yıl 2 aya indirildi. Mengüç'ün ehliyetine de 3 yıllığına el konuldu. Bu arada mahkeme başkanının, karara muhalefet şerhi koyduğu öğrenildi.
Sabah
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 09:51:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?