30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Danıştay'ın kararı ideolojik!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran düzenlemeyi iptal etmesinin ideolojik bir karar olduğunu belirterek, "Danıştay'ın almış olduğu bu karar, kendi içinde ne denli çelişki içinde olduğunu gösteriyor" dedi.

Üsküdar Kısıklı'daki evinden sabah erken saatlerde çıkan Erdoğan, bayram namazı için Eyüp Sultan Camii'ne geldi. Erdoğan'ın ardından İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'da camiye giriş yaptı. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da Eyüp Sultan Camii'nde yoğunluk yaşandı. Bazı vatandaşlar camide yer kalmayınca bahçede namaz kıldı. Bayram namazının ardından Başbakan Erdoğan, camideki cemaatle sohbet etti. Uzun bir süre içerde kalan Erdoğan çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kurban Bayramı ile ilgili mesajı sorulan Erdoğan, "Kurban Bayramı'nın İslam dünyası için birliğe beraberliğe, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnsanlığın barışı için, sevgiye dayalı bir dünya için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Dini bayramlarımız birlik ve beraberlik için iyi fırsatlardır. Kurban bayramımızı böyle bir fırsat olarak görüyorum. Özellikle milli birlik ve kardeşlik projemizin ağırlıklı gündemde olduğu bir dönemde, demokratik açılım projemizin gündemde olduğu bir dönemde Kurban Bayramı'nın buna farklı bir ivme kazandırmasını umut ediyorum" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay 8. Dairesi'nin YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararını iptal etmesiyle ilgili bir soruyu da yanıtladı. Konuyla ilgili YÖK'ün gerekli açıklamaları yaptığını kaydeden Erdoğan, "Arkadaşlarım da gerekli açıklamaları yaptı. Ancak Danıştay'ın almış olduğu bu karar, kendi içinde ne denli çelişki içinde olduğunu gösteriyor. Bu konuda gerekli mercinin YÖK olduğunu söyleyen Danıştay'ın aynı yıl içinde aldığı karar anlaşılır değil" şeklinde konuştu.

Danıştay'ın bu kararın tamamen ideolojik olduğunu savunan Erdoğan, "Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. Danıştay bir yargı organıdır. Ama inanıyorum ki YÖK'te itirazını yapacak ve tavrını belirleyecektir. Ama bizde bu ülkede mağdurların hakkını arama noktasında bir siyasi iktidar olarak yapılması gerekenleri yapacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye küfür ettiği iddiasıyla kendisine dava açılacağı yönündeki açıklamalara da yanıt verdi. Erdoğan, "Bizde küfür etmek gibi bir şey olmaz. O seviye onların seviyesidir. Biz o seviyeye düşmeyiz. Onlar çok çok kabiliyetli olduğu için dudak okumaya devam etsinler" dedi.

Domuz gribi ile ilgili sorulara ise Erdoğan, "Geçen yıl normal gripten kaç kişi ölmüş araştırın. Bir yıla kadar domuz gribi diye bir şey duymamıştık. Medya bu konuyu bu kadar gündeme getirmesin. Devlet kendi görevini zaten yapıyor. Artık biz yan etkilerini anlatacağız. Bu konu ile ilgili çok açık ve net bir şekilde isteğe bağlı olarak aşı yaptırılması süreci başlatılacak. Bu konuda açıklamalar yapılıyor. Siz soruyorsunuz bende cevap veriyorum. Cevap vermeyedebilirim. Gerekli planı Sağlık Bakanlığı

yapıyor. Kimseye illa aşı olacaksın diye dayatamayız. Bilim adamları da farklı düşünceler ortaya koyuyor. Bu iki kere iki dört" diye yanıt verdi. Erdoğan, bir soru üzerine de "Benim ailemde şuanda aşı olan yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, KESK Başkanı Sami Evren'in grevle ilgili açıklamalarının sorulması üzerine de, "Biz zaten Sami Evren'in, şunun bunun Başbakan'ın sözlerine baş eğmesini değil, hukukun önünde baş eğmesini bekliyoruz. Hukukun önünde baş eğmeyenler yasa önünde baş eğerler. Yasa önüne baş eğilmediğinde bu ucu açık bir şekilde devam eder. Bunun bedelini öderiz. KESK yapısı itibari ile kendi yasal haklarını kullansın" şeklinde konuştu.

Erdoğan, dün bir taksi durağını ziyareti sırasında "Sizi Cumhurbaşkanı olarak görmek isteriz" diyen taksici esnaflarını tebessümle yanıt verdiği şeklindeki iddialara ise cevap vermedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 10:39:00
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 11:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?