4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Deprem önlemlerine öncelik verecek

Kadir Topbaş, başkanlığa aday gösterilerek İstanbul'un tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Topbaş, temayül yoklamasında yüzde 100 değil de yüzde 98 destek almasının kendisini üzdüğünü söyledi.



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, yerel seçimlerde yeniden büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde deprem dönüşüm projelerine ağırlık vereceklerini söyledi.

İstanbul Boğazı'nda 14 Mayıs 1953 tarihinden bu yana milyonlarca yolcu taşıyan tarihî Fenerbahçe vapuru veda seferinin ardından Rahmi Koç Müzesi yetkililerine teslim edildi. Başta Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, işadamı Ali Koç ve çok sayıda tanınmış ismin katıldığı teslim töreninden sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kadir Topbaş, partisinin ülke genelindeki il ve ilçelerde yaptığı temayül yoklamasında yüzde 98 oranında destek aldığını kaydetti. Başkan Topbaş, "İstanbul'da ikinci kez aday olarak siyasi tarihte bir ilki gerçekleştirdik. İnşallah vatandaşlar kamuoyu yoklamalarında verdikleri desteği 29 Mart'ta sandığa yansıtırsa ikinci kez üst üste başkanlığa seçilerek siyasi tarihimizde yine bir ilki gerçekleştireceğiz." diye konuştu. Geçen dönemde İstanbul'un Ulaşım Master Planı'nı çıkardıklarını belirten Topbaş, "Göreve geldiğimiz günden beri 14,5 katrilyon sadece ulaşıma yatırım yaptık. 168 kavşak ve yol düzenlemesini tamamladık. 42'sinin de inşası devam ediyor. 600 kilometre öngörülen metro çalışmalarında 44 kilometre olan raylı sistemi 73 kilometreye çıkardık. 63 kilometrelik raylı sistem çalışması devam ediyor. Göreve geldiğimizde 11 milyon olarak kent içi hareketliliği 23 milyona çıkardık. Kent içi hareketlilik 37 milyona ulaşacak." dedi.

İlçe ve büyükşehir belediyelerinin başkanlarının aynı partiden olması halinde daha iyi hizmet verildiğini ifade eden Topbaş, "Bazı ilçe belediyeleri işlerimizde ruhsat vermiyor. İş yapmamızı engelleyerek, 'Büyükşehir buraya hizmet götürmüyor' diye bizi vatandaşa şikâyet ediyor. Örneğin Bakırköy Belediyesi, Adliye Binası'na yaptığımız yol çalışmasını mahkemeye götürdü. 30 milyon YTL ceza ödedik. Hâlbuki Bakırköy Belediye binası Büyükşehir'e ait. Ama biz onlardan kira almıyoruz." dedi.

Gazetecilerin 'CHP'nin adayını merak edip etmediğini' sorması üzerine Topbaş, 'Benim merakım daha çok kendimle ilgiliydi. Temayülden yüzde 98 aldım. Neden yüzde 100 değil diye kendime soruyorum.' şeklinde konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 10:10:07
Güncelleme :23 Aralık 2008 Salı 10:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?