2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Doçent ile eşine sokakta 7 kurşun

İstanbul Üsküdar'da, oy kullandıktan sonra evlerine gitmekte olan Yard. Doç. Dr. İbrahim Halil Zarif (44) ve eşi hemşire Sevim Zarif (42) kurşunlanarak öldürüldü. Polis katil zanlısı olarak Sevim Zarif'in eski eşi Avukat Yaşar Özcan'ı arıyor.

Cinayet dün öğle saatlerinde meydana geldi. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü öğretim üyesi İbrahim Halil Zarif ile Zeynep Kamil Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde hemşire olan eşi Sevim Zarif'le oylarını kullandıktan sonra Fahri Atabey Caddesi'ndeki evlerine doğru yürümeye başladı.


Kırmızı bir araçla kaçtı

Bu sırada çiftin önünü kesen bir kişi, silahını çekerek ateş etmeye başladı. Birisi kafasından olmak üzere vücuduna 3 kurşun isabet eden Sevim Zarif olay yerinde öldü. Vücuduna 4 kurşun isabet eden İbrahim Halil Zarif ise hastanede hayatını kaybetti.

Saldırgan 06 EEN 66 plakalı kırmızı renkli bir otomobille kaçtı. Yapılan araştırmada, otomobilin Sevim Zarif'in yaklaşık 5 yıl önce boşandığı Avukat Yaşar Özcan'a ait olduğu belirlendi. Sevim Zarif ile Yaşar Özcan'ın, kızları G.Ö.'nün (11) velayetini almak için açtıkları dava sırasında sürekli tartıştıkları, eski eşinden nafaka alamadığı için dava açan Sevim Zarif'in, tehdit edildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 10:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?