30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

DTP İl Başkanlığı'na baskın

DTP İstanbul İl Başkanlığı'na sabah erken saatlerde polis ekiplerince baskın düzenlendi. Tarlabaşı'nda bulunan başkanlık binasına gelen polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

DTP il binasına gelen çok sayıda polis ekibi, içerde aramalarını sürdürüyor.
Beyoğlu Çukur Mahallesi Kalyoncu Kulluğu Caddesi'ndeki il başkanlığı binasına gelen polis ekipleri, arama başlattı. DTP il binasının bulunduğu cadde arama çalışmaların nedeniyle trafiğe kapatıldı. Çevik Kuvvet ekipleri tarafından caddede güvenlik önlemi alınırken, polisin aramaları sürüyor.

İçeride aramlar sürerken, DTP'liler de bina önünde toplanmaya başladı.
Kısa bir açıklama yapan DTP'li Yusuf Çetin, polisin binaya girişlerine izin vermediğini söyledi. Çetin, "Bildiğim kadarıyla gözaltı yok. Bizi içeriye almıyorlar. Ülke genelinde partimize karşı operasyonlar yapılıyor. Bizlere baskı yapılıyor" dedi.

İstanbul, İzmir, Ankara ve Batmİçeride aramlar sürerken, DTP'liler de bina önünde toplanmaya başladı.  Kısa bir açıklama yapan DTP'li Yusuf Çetin, polisin binaya girişlerine izin vermediğini söyledi. Çetin, "Bildiğim kadarıyla gözaltı yok. Bizi içeriye almıyorlar. Ülke genelinde partimize karşı operasyonlar yapılıyor. Bizlere baskı yapılıyor" dedi.an'da PKK'ya yönelik operasyonlar devam ediyor, çok sayıda gözaltı var...

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki eylemlerini planlamak amacıyla kurulan "Türkiye Meclisi" adlı gruba karşı salı günü başlatılan operasyon devam ediyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki 12 ilin ardından bu sabaha karşı DTP'nin İstanbul İl Başkanlığı binasına polis baskın yaptı. İzmir'de yapılan operasyonda da 21 kişi gözaltına alındı. Ankara ve Batman'da da operasyon var...

İSTANBUL

Beyoğlu'daki binaya gelen polis ekipleri arama çalışması başlattı. Binanın bulunduğu bölgeye giriş ve çıkışlar çevik kuvvet ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Demokratik Toplum Partisi İl Başkanı Halil Aksoy, olay yerine giderek polisten bilgi aldı ve binaya girdi.

İZMİR

İzmir'de terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasını sağlamaya çalıştığı, araç yakma ve molotofkokteyli atma eylemleri yaptığı ileri sürülen 21 kişi yakalandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın İzmir'de şehir yapılanmasını sağlamaya çalıştığı öğrenilen gruba yönelik operasyon düzenledi. Çok sayıda adrese gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütü PKK üyesi olduğu iddia edilen 21 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, İzmir'de terör örgütünün şehir yapılanmasını sağlamaya çalıştığı, çeşitli tarihlerde araç yakma ve molotofkokteyli atma eylemlerini gerçekleştirdikleri bildirildi. Operasyonların sürdürüldüğü belirtildi.

ANKARA

Bazı adreslere baskın düzenlendi, gözaltılar var. Ankara'da düzenlenen operasyonlarda PKK/KCK üyesi 8 kişi gözaltına alındı.

BATMAN

PKK Operasyonları tüm hızıyla sürüyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'dan sonra Batman'da da 14 kişi gözaltına alındı.

12 İLDE OPERASYONDA DURUM

Diyarbakır merkezli olarak 12 ilde salı günü başlayan operasyonda aralarında DTP'nin 3 genel başkan yardımcısının da bulunduğu 53 kişi gözaltına alındı. 3 DTP genel başkan yardımcısı ile diğer zanlıların sorgusu sürüyor. İzmir'de gözaltına alınan zanlının terör örgütü PKK'nın Türkiye'deki eylemlerini planlayıp yönlendirmek amacıyla kurulan Türkiye Meclisi'yle bağlantısı olduğu öne sürülüyor. Zanlı soruşturmanın yürütüldüğü Diyarbakır'a götürüldü. Salı günü gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda el konulan belge ve bilgisayar kayıtları da inceleniyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 11:41:18
Güncelleme :17 Nisan 2009 Cuma 11:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?