30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ece hala yoğun bakımda

Beyoğlu'nda sinema girişinde kafasına çerçevesiyle birlikte cam düşmesi sonucu ağır yaralanan Ece Turhan'ın yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor. Genç kızın kolunu oynatması ise ailesinin umutlarını daha da artırdı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Ece Turhan, İstiklal Caddesi üzerindeki Fitaş Sinemaları'nın bulunduğu iş hanının 5. katındaki tadilat çalışmaları sırasında aşağı düşen pencerenin altında kalarak ağır yaralanmıştı. Olayın ardından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroşirurji Kliniği Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan genç kız yaşam mücadelesi veriyor.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada üniversiteli Ece'nin ameliyata alındığı ve tedavi süresince beyin fonksiyonları açısından olumlu gelişmeler gözlendiği kaydedildi. Açıklamada Ece Turhan'ın, sözlü ve fiziksel uyaranlara karşı giderek artan tepkiler sergilediği ancak halen mekanik solunum desteği altında olduğu belirtildi. Açıklamada yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen genç kızın hala hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Acılı baba İhsan Turhan ise bugün itibariyle Ece'nin durumunda kötüye gidiş olmadığını ifade ederek, "Kötüye veya iyiye gidiş yok. Kötüye gidişin olmaması bize yarın için bir umut aşılıyor. Çok ağır bir kazadan çıktık. Kızımın şu an için yaşaması bile mucize. Biz bu mucizenin devamını diliyoruz. Ama yarın için bir şey söylemek için çok zor" dedi.

Kızının yaşamsal fonksiyonlarının sabit tutulduğunu ve uyutulması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını ifade eden Turhan, "Kızıma ilk andan itibaren yardımcı olan herkese, doktorundan, ambulans şoförüne kadar canı gönülden teşekkür ediyorum. Gitti gidiyor denilen bir olayı 6. güne taşıdık. İnşallah daha da ileriki günlere taşıyacağız. Kızımız hemen iyileşmeyecek. Gönül hemen ayağa kalkmasını istiyor. Ama ilk önceliğimiz hayatta kalması. Söz konusu olan beyin olunca doktorlar da kolay birşey söyleyemiyor" şeklinde konuştu.

Hastanede kızının başından biran olsun ayrılmadığını ve doktorların vereceği iyi bir haberi beklediğini anlatan baba İhsan Turhan, kızının önceki gün kolunu kıpırdattığını söyledi. Turhan, serçe parmağını tuttuğu sırada kızı Ece'nin kolunu geri çektiğini ifade etti. Turhan, "Hemşire devam etmemi söyledi. Sonra kolunu tekrar ileri itti ve sol kolunu oynattı. Doktorla görüşmemde bunun vücutta can olduğunu göstermesi bakımından önemli olduğunu ama tedavi açısından çok önem taşıyan şeyler olmadığını söyledi.

Dileğimiz kolunu 2 günde bir değil, 2 dakikada bir oynatsın, gözünü açsın. Bir haftadır buradayım ve daha da burada olacağım. Gücümün yettiği yere kadar kızımın yanındayım. Doktorlar bir damla da olsa bize doğru dönüş var onu hissettik dedi. Bu bile umut veriyor. Olayda ihmal var mı? Onu bilmiyorum. Benim birinci önceliğim kızımın hayatı. İhmal varsa yetkililer gereğini yapar ona inanıyorum" konuştu.
Baba İhsan Turhan, Türkiye'nin birçok yerinden destek mesajları geldiğini belirtirken, "İsyan etmeden bu sınavı geçmeyi ve sizlerin karşısına onunla çıkmayı umuyorum" dedi.

Hastaneden ayrılmayan arkadaşları ise Ece'nin biran önce iyileşip aralarına döneceği günü beklediklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 18:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?