4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

El Kaideci’nin evinden erotik CD çıktı

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na saldırıyla ilgili açılan davanın iddianamesinde, ölü ele geçen El Kaide’nin hücre sorumlusu Erkan Kargın’ın evinde bulunan 21 CD’den 1’inin Kutlu Doğum Haftası, diğer 20’sinin ise erotik içerikli film olduğu belirtildi.

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’na düzenledikleri saldırıda üç polisi şehit eden, çıkan çatışmada iki arkadaşı ile ölen El Kaide’nin hücre sorumlusu Erkan Kargın’ın uyuşturucu kullandığı ve bir dönem PKK’ya katılmak istediği belirtildi. PKK’lıların derneklerine gittiği söylenen Erkan Kargın’ın evinde bulunan 21 CD’den 1’i Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile ilgili diğer 20’si ise erotik film çıktı.

Kurşun cüzdan gelmiş

Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen, Temmuz 2008’de gerçekleştirilen saldırı ile ilgili hazırladığı iddianamede Dursun Patan ve Servet Çınar hakkında, terör örgütüne üye olmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından dava açılmasını ve 8,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.

İddianamede şunlara yer verildi:

Osman Dağlı verdiği ifadesinde "Göğsüme de kurşun isabet etti. Ancak cüzdanıma isabet ettiği için sarsılarak düştüm" dedi. Osman Dağlı yaralı haliyle üç teröristi ateş ederek öldürdü. Telsiz çalışmayınca yardım çağrısı yapamayan Osman Dağlı, "Konsolosluk görevlilerinden yardım almak amacıyla konsolosluğun kapısına gittim. Bu arada kan kaybediyordum. Kapının kapalı olduğunu görünce bağırarak ambulans istedim ama karşılık alamadım. Çevredeki vatandaşlar bize yardım etti’’ diye konuştu.

Ağabeyine göre Erkan Kargın şizofren rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördü. Çevresindekilere ise saldırgan davrandı. Askerlik yaşlarında uyuşturucu kullandı. Kahve ve kumar alışkanlığının da vardı. Bunlardan kurtulmak için namaza başladı. Bir ay kadar Afganistan’da kaldı. Orada bir grupla tanıştı. Daha sonra sınır dışı edildiğini anlattığını ifade etti.

PKK’ya gidiyormuş

Diğer ağabeyini göre Erkan Kargın askere gitmeden önce terör örgütü PKK’ya sempati duydu. Örgütün dağ kadrosuna katılmak için Sultanbeyli’deki ablasının yanına gitti. İki ağabeyi PKK’ya katılmasını önledi. PKK sempatizanlarının düzelediği piknik ve dernek toplantılarına katıldı. PKK propagandası yaptı. İslamiyet’te kandilin olmadığını savundu. Ailesinin ibadet ediş şeklini eleştirerek kafir olduklarını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 09:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?