3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Elektrik faturası şok etti

İstanbul Bağcılar'da bir apartman dairesine gelen 23 bin YTL tutarındaki elektrik faturası ev sahibini çileden çıkardı.



5 Aralık Cuma günü kesilen faturayı akşam eve geldiğinde gören Ekrem Ceyhan, yazılı tutara bakınca beyninden vurulmuşa döndü.

Ancak mesai saati bittiği için ne yapacağını bilemeyen Ceyhan, bir şekilde Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ yetkililerine (BEDAŞ) ulaşmış. Fakat araya 9 günlük resmî tatil girdiği için 'Pazartesi günü gelin bakalım.' cevabını almış. Faturanın son ödeme tarihi olan 15 Aralık Pazartesi günü elektrik dairesine gittiğinde BEDAŞ yetkilileri, son ödeme tarihi olduğu için tutarı ödemesini, sonra itiraz etmesini istemiş. Ceyhan ise soğukkanlılığını koruyarak, "Altımda araba var, ekibiniz varsa götürebilirim. Saate baksın. Çünkü yarın fatura yüklü ve faiz yiyecek." cevabını vermiş. Bunun üzerine BEDAŞ yetkilileri ekibi ancak iki gün içerisinde gönderebileceklerini belirtmiş. Elektrik faturalarına günlük faiz uygulanması dolayısıyla tutarın yükselmesinden çekinen ve isteğinde ısrar eden Ceyhan'a "Sen istenen tutarı yatır, işini sağlama al." cevabı verilmiş. Yapılan yanlışlığı kimseye kabul ettiremediği için on gündür gözüne uyku girmediğini anlatan tekstil işçisi Ceyhan, yetkililere bir türlü saatini denetletemediğini vurguladı.

Faturaya dikkatli bakıldığında ilk endeks ile son endeks arasındaki farkın 214 olduğu anlaşılıyor. Faturanın toplam tüketim satırında ise 100 bin 214 rakamı görülüyor. Rakamlar arasındaki farkı ve tutarsızlığı Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ yetkililerine anlatamayan Ekrem Ceyhan, içinde bulunduğu duruma "Bu vurdumduymazlık bana cinnet getirecek." sözleriyle isyan etti.

Zaman
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2008 Salı 10:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?