1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Elektronik eşya kaçakçıları yakalandı

Atatürk Havalimanı'nda görevli 4 temizlik işçisi, elektrikli süpürge içinde 200 bin YTL değerinde 411 adet elektronik eşyayı Türkiye'ye sokmak isterken yakalandı. Toplam 6 kişinin gözaltına alındığı olayda, kaçak malların yanı sıra birçok ünlü markanın sahte etiketleri de ele geçirildi. 

Olay, Dış Hatlar Terminali geliş katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, polis ve gümrük muhafaza ekipleri, Türkmenistan Havayolları ile dün saat 23.00'te Aşkabat'tan İstanbul'a gelen Türk vatandaşı D.T. ile E.Ş. isimli şahısları takibe aldı. Uçaktan inen 2 kişi, ellerindeki kaçak eşya dolu bavulları geliş katındaki engellilere ait bir tuvalete bıraktıktan sonra pasaport kontrolünden geçip ülkeye giriş yaptı. Ardından tuvalete giren 3 temizlik görevlisi, valizlerde bulunan 411 adet dijital görüntü fotoğraf makinesi ve MP4 müzik aletini, vakumlu elektrikli süpürge içine koydu. Temizlikçiler, havalimanında çalışmanın rahatlığı içinde, elektrikli süpürge ile birlikte geliş pasaport noktasının yanından kolayca geçti. Olanları takip eden polis ve gümrük ekipleri, temizlik görevlileri ve temizlik vardiya şefi ile kaçak malları getiren 2 kişiyi gözaltına aldı. Şahıslar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 

Atatürk Havalimanı'nda Alman menşeli temizlik şirketinde 400 kadar temizlik elemanının çalıştığı ifade edildi. Şirketin, genellikle vasıfsız kişileri işe aldığı, asgari ücret düzeyinde maaş verdiği belirtildi. Temizlik personeli olarak çalışanların, yakalarındaki manyetik kartların da uçakların körük kapıları dahil, havalimanındaki birçok önemli noktaya girecek şekilde düzenlendiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 14:23:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?