30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Engelli kızını boğarak öldürdü

Fatih’te, Zekeriya Dağ (52), zihinsel ve fiziksel engelli kızı Kadriye Dağ’ı (18) uyurken boğarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklandı.

Kadriye Dağ, 6 ay önce birlikte yaşadığı anneannesini kaybedince babasının yanına taşındı. Ancak babası ile üvey annesi Hüsniye Dağ arasında kızın bakımı nedeniyle tartışma başladı.

Hüsniye Dağ, pazar akşamı bir akrabasına gitti. İddiaya göre baba Dağ, kızını boğup öldürdükten sonra ambulans çağırdı. Kızın öldüğünü söyleyen sağlık ekibi evden ayrıldı.

Bir arkadaşı aracılığı ile Kariye Mahallesi Muhtarı Yusuf Koç’a ulaşan Dağ, birlikte Fatih Belediye Tabipliği’ne başvurdu. Belediye Tabibi Songül Kayabarut, baba ile muhtarın beyanına göre ölüm raporu düzenledi. Ancak baba ile üvey annenin sık sık Kadriye’yi döverken gören komşuları, cinayetten şüphelenip polise haber verdi.

Gözaltına alınan baba, kızının havale geçirdiğini ve soluk alamadığı için öldüğünü anlattı. Ön otopside Kadriye’nin boğularak öldürülmüş olabileceği belirlendi. Adliyeye sevkedilen baba Dağ tutuklandı. Belediye tabibi, şoförü ve muhtar hakkında görevi ihmalden savcılık işlem yaptı. Baba gazetecilerin "Pişman mısınız?" sorusunu "Pişmanım" diye yanıtladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 09:32:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?