4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Erdoğan'dan Milli Takım'a destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dünya sıralamasında 10. sıraya yükselen A Milli Futbol Takımı'na yönelik eleştirilere tepki göstererek, "Bu işler kaldırılamayacak hakaretlere vardırılırsa, o zaman biz ülkemizde kendi içimizden yetişmiş teknik kadroları bulamayacağımız gibi, bir futbol topunu koşturacak, onu neticeye ulaştıracak futbolcuyu da bulamayız" dedi. 

Erdoğan ayrıca, "Zaman zaman futbolcularımız içerisinde eğer 'ben Türkiye'de top oynamak istemiyorum' diyenler çıkıyorsa, bunun sebepleri vardır. Buna kimse kılıf uydurmaya çalışmasın" diye konuştu. 

Erdoğan, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde Futbol Federasyonu Başkanı olduğu dönemde geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Hasan Doğan anısına düzenlenen "Milli Gurur Milli Forma" sergisinin açılışına katıldı. Açılış töreninde Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazcı, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Hasan Doğan'ın oğlu Selim Doğan ve kulüp yöneticileri hazır bulundu. Açılış öncesi konuşan Başbakan Erdoğan, milli takıma tam destek verdi. Erdoğan, "1923-2008 yılları arasında milli takımın hangi evreleri geçirdiğini bu sergiyle görüyoruz. Bugüne kadar 455 maç oynamışız. Öyle günlerimiz olmuş ki, farklı hesaplar yapmışız. Acaba bu maçta kaç gol yiyeceğiz. Bunun hesabını yapmışız. Eğer berabere kalırsak, bizim için bu büyük başarı olmuş geçmişte. Böyle yıllardan, yarı finalde hangi takımla oynuyoruz, finalde hangi takımla oynuyoruz, bugünlere gelmişiz. Bunların hesabını yapar hale gelmişiz. Bu evreyi ben çok önemsiyorum. Cumhuriyetle yaşıt olan futbol federasyonu ve milli takımımız, binlerce futbolcu, yüzlerce teknik adamın emeği, milyonlarca vatandaşın desteğiyle bugünlere geldi. Acı tatlı nice anılarla kimi zaman üzüldük, kimi zaman sevindik" dedi. Türkiye'nin artık dünya çapında kabul edilmiş bir milli takıma sahip olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, A Milli Futbol Takımı'nın dünya sıralamasında 10. sıraya yükseldiğini söyledi. Erdoğan,
"Dünyada gözümüze kestiremediğimiz, 'yenemez miyiz?' düşüncelerimizin olmadığı yılların içerisindeyiz. Bundan sonraki süreç büyük düşünmek. Büyük düşünmenin de faturası büyük oluyor. Yine de gerekenleri yapmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 'Yenildik ama ezilmedik' tesellisi artık geride kaldı. İnşallah bayrağımızı en yükseğe, zirveye taşıyacağımız yıllara da en yakın zamanda, hep birlikte şahit olacağız" diye konuştu. 

Erdoğan, milli takımın ulaştığı noktanın, Türkiye'ye de ışık tuttuğunu söyledi. Türkiye'nin her alanda yükseldiğini ve dünyanın birinci liginde mücadele ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Milli takımımız dünya 10.'su olurken, Türkiye dünya ekonomisinde 17. sıraya yükseldi. Milli Takım Avrupa 3.'sü olurken, Avrupa ekonomisi içinde Türkiye Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi sırasına yükseldi. Bir ülke atılıma geçti mi, gücüne güç kattı mı bunun tesiri her alanda görülür. Milli takımın elde ettiği zaferlerin, ülkenin tanıtımına sağladığı katkıyı da özellikle vurguluyorum. Futbol, dünyada milyarlarca insanın dikkatini çeken bir konu. Futboldaki başarı, Türkiye'nin dünya turizmindeki yerini de etkilemiştir, etkilemeye de devam etmektedir. Ulaşamayacağımız tanıtım alanını elde edilen bu başarılar sağlamaktadır" açıklamasında bulundu. 

Milli takıma yönelik eleştirilere de değinen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:
"Milli takımımızın gelmiş olduğu durumu veya elde ettiği başarıyla ilgili farklı spekülasyonlar ortaya atmayı uygun bulmuyorum. Futbolun kaderinde galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet eşittir. Kendimizi bu üç duruma da alıştırmak zorundayız. Bu durum içeride de, deplasmanda da böyledir. Bunu kabullenmek zorundayız. Fakat içeride bir beraberliğin olmasıyla birlikte eğer bir eser gürlersek, teknik kadromuzu, futbolcularımızı, yöneticilerimizi olumsuz etkileriz. Eksikler ilgili mercilere iletilebilir ama kaldıramayacak hakaretlere bu işler vardırılırsa, o zaman biz ülkemizde kendi içimizden yetişmiş teknik kadroları bulamayacağımız gibi, bir futbol topunu koşturacak, onu neticeye ulaştıracak futbolcuyu da bulamayız. Zaman zaman futbolcularımız içerisinde eğer 'ben Türkiye'de top oynamak istemiyorum' diyenler çıkıyorsa, bunun sebepleri vardır. Buna kimse kılıf uydurmaya çalışmasın. Burada medyadan tutun da, tribündeki seyirciye, hatta bizlere varıncaya kadar hepimizin yanlışları vardır. Hatalar ne kadar azalırsa, başarı o kadar çabuk gelir. Biz bu hataları asgariye indirdiğimizde Türkiye o arzuladığı hedefe ulaşacaktır. Hasan Doğan kardeşimizin anısına hazırlanmış olan bu sergi nedeniyle futbol federasyonuna teşekkür ederim." 

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın milli takıma yönelik eleştirilere cevap niteliğindeki konuşması sırasında salonun arka bölümünde oturan Fatih Terim, ayağa kalkarak gözlerden uzak bir noktada konuşmayı dinlemeye başladı. Bu sırada kameraların kendisini görüntülediğini fark eden Terim, protokol için konulan zincirlerin üzerinden atlayarak, önlerde bir yere oturdu Erdoğan'ın konuşmasının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 21:00:44
Güncelleme :15 Eylül 2008 Pazartesi 21:04:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?