3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Erdoğan'ın evinin önünde izdiham

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın evinin önünde uzun süre bekleyen çocuklar, dağıtılan bayram harçlıklarını kapabilmek için adeta birbirleriyle yarıştı. Yaşanan izdiham sebebiyle görevliler zor anlar yaşadı.

Kurban Bayramı namazını Sultanahmet Camii'nde kılan Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, her bayram olduğu gibi bugünde evinin önünde yine sabahın erken saatlerinden itibaren çocuklar beklemeye başladı. Başbakan Erdoğan'ın dönüşünün gecikmesi üzerine soğuk havada bekleyen çocukları daha fazla bekletmemek için, görevliler tarafından bayram harçlığı dağıtıldı. Başbakanlık korumaları tarafından dağıtılan harçlıklardan kapmak isteyen çocuklar, izdihama sebep oldu.

Görevlilerin de zor anlar yaşadığı dağıtım sırasında bazı çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. İzdiham sırasında dağıtılan 5 YTL'lik harçlıktan alabilmeyi başaran bazı çocuklar evlerine mutlu bir şekilde dönerken, bazı çocuklar ise para alamamaktan yakındı.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın Üsküdar'daki evinin önünde uzun süre bekleyen Mustafa Buğdaycı isimli bir çocuk ise şiir kitabını çıkartabilmek için Erdoğan'dan destek istemeye geldiğini belirtti. Burhaniye İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Mustafa Buğdaycı, şiir yazmayı çok sevdiğini belirterek, "Başbakanımızdan destek istemeye geldim. Şiir kitabımı çıkartmak için istiyorum. Yazdığım şiirlerden kendi imkanım ile bastırdığım bir kitabı Başbakanımıza hediye edeceğim" dedi.


iha
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2008 Pazartesi 14:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?