3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Eski binaları yıkıp kule dikecek

Galatasaray'ın stad projesi ve Ağaoğlu'nun yapacağı rezidans kulesi ile gündemden düşmeyen İstanbul Seyrantepe'ye bir kule de Taşyapı dikecek.75, 60 ve 50 katlı 3 blok görünümünde tek binadan meydana gelen projenin en yüksek noktası 255 metre olacak. "Rusya'nın en büyük inşaat şirketi ile ortak olduk ama adını şimdi açıklamam" diyen Taşyapı'nın patronu Emrullah Turanlı ile yeni projelerini konuştuk.

HAK SAHİPLERİNE DAİRE VERECEK

* Seyrantepe'de pek çok eski binayı satın aldığınız konuşuluyor. Bu arsaları nasıl değerlendireceksiniz? Bölgede 100'den fazla eski binanın sahibi ile anlaşmaya vardık. Şu anda hepsini yıktık. 32 dönümlük bir yerde rezidans projesine başlayacağız. Altında alışveriş merkezi ve otoparkların yer alacağı ofis ve rezidans projesi yapacağız. Daireler modül şeklinde olacak. Yani birbirine eklenip çıkarılabilecek. 400 kadar daire olabilir. 350 milyon dolarlık bir yatırım olmasını düşünüyoruz.

* 100'den çok binada kaç hak sahibi vardı? Nasıl ikna ettiniz? O kadar zor ki, 3 yıl sürdü. Toplantılar yaptık. Ne yapacağımızı anlattık. İnsanları otobüslere koyup yaptığımız inşaatları, projeleri gezdirdim. Nerelerde yaşayacaklarını gördüler. Öyle oluyor ki bir konutta 10 hisse var. 500 kişiden çok insan ediyor hepsi. Herkes bu projeden hissesi kadar pay alacak. Onlara ev vereceğim. O bölgenin bir değeri var. Rayiçlere göre hesaplama yapacağız.

* Yükseklik kaç metreye kadar çıkacak? Fiyat ne olacak? Metrekaresini en az 10 bin dolardan satarız. Şartlara göre 15 bin dolara kadar çıkabiliriz. 3 farklı binanın en yükseği 75 kat. Yüksekliği 255 metre olacak gibi. Ancak projenin mimarı Hakan Kıran daha revizyonlar yapacak. Yükseklik artabilir, ufak değişiklikler olabilir.

RUSLARLA ORTAK OLDU

* 2009'da gayrimenkule ne kadar yatıracaksınız? Bu yıl tamamlandığında 4 bin 500 civarında konut teslim etmiş olacağız. Almond Hill, Mashattan, Bağdat Caddesi'ndeki konutlar... Hepsi bitiyor. Yerlerine yenilerini koyacağız. 1 milyar doları bulan yatırım planlıyoruz. Bomonti'deki projemiz de sırada.

* Bu yatırımlarda yalnız mı olcaksınız? Enerjideki gibi veya Donald Trump gibi yabancı ortaklar olacak mı? Yabancı ortağımız olacak ama her proje için değil. Rusya'nın en büyük gayrimenkul şirketi ile ortak olduk. Hem İstanbul'da hem Rusya'da hem de gelecekte dünyanın pek çok yerinde proje yapacağız. İlk projemiz de Seyrantepe'deki bu proje olacak.

Sabah
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 15:56:11
Güncelleme :1 Eylül 2008 Pazartesi 17:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?