4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Fenerbahçe'nin yüzü derbide güldü

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda iki hafta önce Galatasaray'ı 4-1 mağlup eden Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-1'lık skor ile mağlup etmeyi başardı. Beşiktaş, karşılaşmanın yaklaşık 50 dakikalık bölümünü 10 kişi oynamak zorunda kaldı. 

Beşiktaş'ın tek golünü Mert Nobre atarken, Siyah - beyazlı ekibin bir şutu direkten döndü, bir golü ise ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Hafta arasında oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında Porto'ya 2-1 yenilen Fenerbahçe, rakibinden 5, liderden ise 8 puan geride olduğu puan cetvelinde yarıştan kopmamak için kazanmak zorunda olduğu maça hucüm ağırlıklı bir kadro ile çıktı. İspanyol teknik adam bir türlü yıldızı barışmadığı Colin Kazım'ı ilk 11'de sahaya sürerken, Josico'yu ise yedeğe çekti. Emre Belözoğlu'nun yerine ise Deivid ilk 11'de maça başladı.

Seyircisinin de desteği ile rakibini karşılayan Fenerbahçe, daha çok rakibini üzerine çekip, hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. İlk yarı boyunca özellikle Güiza ile etkili olan bir duran top bir de kontrotaktan bir gol bulan Fenerbahçe, önemli fırsatlardan da Güiza ile yararlanamadı. Buna rağmen ilk yarıyı 2 - 1 önde kapatmasını bildi.

Beşiktaş ise kazandığı takdirde liderlik koltuğuna oturacağı maça defans ağırlıklı bir kadro ile çıktı. Holosko ve Tello gibi etkili isimlerini yedek oynatan Mustafa Denizli, Serdar Özkan ve Ekrem'i ilk 11'de sahaya sürdü. Hucüm ağırlık bir kadro ile sahaya çıkan ve Fenerbahçe'nin üzerine giden Beşiktaş, ilk yarıda etkili oldu, pozisyonlar da buldu, ancak yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince ilk yarıyı 2 - 1 yenik kapattı.

10. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Güiza sağ çaprazda topla buluştu, kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldığı anda vurdu, topu kaleci Rüştü çeldi, Zapotocny topu kornere atarak tehlikeyi uzaklaştırdı.

11. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada sol köşeden Alex'in kullandığı kornerde ön direkte Selçuk yükseldi, İBrahim Toraman'ın önünden kafayı vurdu, boşa çıkan Rüştü'nün de hatasıyla meşin yuvarlak ağlara gitti: 1 - 0.

13. dakikada ceza sahası sağ köşesinden korner çizgisine yakın yerden Delgado ile kullanılan endirekt serbest vuruşta topu Lugano kafayla uzaklaştırdı. Arka direkte İbrahim Üzülmez'in ortasında Zapotocny'nin vuruşunda top üst direkten döndü. Dönen topu altı pas içinde Mert Nobre kafayla tamamladı, ancak kaleci Volkan Demirel topun sahibi oldu ve gole izin vermedi.

18. dakikada Delgado'nun sağ köşeden kullandığı kornerde kaleci Volkan Demirel, İbrahim Toraman'ın başının üzerinden topu yumrukladı, kısa düşen topu Gökhan Zan kaleye vurdu, ancak kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kontrol ederek gole izin vermedi.

21. dakikada Beşiktaş beraberliği yakaladı. Bu dakikada İbrahim Üzülmez'e yapılan faulü Rüştü kendi yarıalanından uzun kullandı, Delgado'nun dokunmak istediği top sekti, Ekrem sol çaprazda topla buluştu, çizgiye inip içeriye çıkardığı pasta Mert Nobre ayak koydu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 - 1.

25. dakikada Serdar Özkan'ın sağ çaprazdan ceza sahasına gönderdiği pasta Mert Nobre ve Sivok birlikte hareketlendi. Sivok'un vuruşunda top ağlara gitti, ancak yardımcı hakem Mert Nobre'nin kaleci Volkan Demirel'in görüş alanını kapattığı ve ofsayt pozisyonunda olduğu için ofsayt kararı verdi ve golü iptal ettirdi.

27. dakikada Fenerbahçe suskun golcüsüyle öne geçti. Bu dakikada kaleci Volkan Demirel'in uzun topu ortasahadan sekti, Beşiktaş defansının arkasına düştü, İspanyol golcü Güiza topu kontrol etti, ileriye çıkan Rüştü'nün üzerinden aşırdığı top yan direğin içine çarparak ağlara gitti: 2 - 1.

29. dakikada Ekrem'in sol çaprazdan Fenerbahçe defansının arkasına attığı topu Mert Nobre ceza sahası içinde kontrol etti, Lugano'ya rağmen vuruşunu yaptı, ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

30. dakikada Delgado'nun pasında Serdar Özkan sağ çaprazda topla buluştu, sert şutunda top yan ağlarda kaldı.

32. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Güiza, topu kontrol etti, ileriye çıkan Rüştü'nün yanından yaptığı plasede yavaş giden top uzak direğin dibinden auta çıktı.

40. dakikada Roberto Carlos, Serdar Özkan'dan söktüğü topla soldan ceza sahasına girdi, içeriye çıkardığı top Gökhan Zan ve Zapotocny'yi geçen topu arka direkte Güiza yakın mesafeden boş kaleye gönderemedi.

41. dakikada Beşiktaş 10 kişi kaldı. 31. dakikadan sarı kartı olan Cisse, ortasahada Cisse'ye yaptığı sert faul sonunda hakem Bünyamin Gezer'den önce ikinci sarı kartını ardından da kırmızı kartı görerek oyun dışı kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı da 2 - 1 Fenerbahçe'nin üstünlüğünde sona erdi.

61. dakikada Ekrem sağ çaprazda Sivok'tan aldığı topu düzeltti, ceza sahası dışından kaleyi cepheden gören açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

62. dakikada Fenerbahçe'de Güiza'nın sağ çaprazdan yaptığı ortaya Deivid yarım voleyi vurdu, kaleci Rüştü, üst direğin altına giden topu son anda kornere tokatladı.

67. dakikada İbrahim Üzülmez, soldan çizgiye indi, içeriye çıkardığı yüksek topu kaleci Volkan Demirel, Mert Nobre'den önce davranıp kontrol etti ve tehlikenin büyümesine engel oldu.

71. dakikada sol köşeden Delgado'nun kullandığı korneri Lugano ceza sahası dışına çıkardı. Delgado kontrol ettiği topa sol çaprazdan sert vurdu, meşin yuvarlak uzak direğin yanından auta çıktı.

73. dakikada İbrahim Üzülmez'in elle oynadığı topta atışı Vederson kullandı. Hafif sağ çaprazdan direkt kaleye vurduğu şutta top yandan az farkla auta çıktı.

77. dakikada Holosko'nun verkaçında araya Selçuk girdi, ondan seken topu Holosko kaptı ve ceza sahasına girdi. Sol çaprazdan uzak direğe gönderdiği top yandan az farkla auta çıktı.

82. dakikada gelişen ani Fenerbahçe atağında Roberto Carlos'un derin pasında Güiza topla buluştu, yerden sert şutunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

83. dakikada Güiza'nın sağ çaprazdan ceza sahasına gönderdiği topa arka direkte Roberto Carlos sert ve düzgün vurdu, meşin yuvarlak kaleci Rüştü'yü geçti ama yan direkten döndü. Dönen topa Güiza hamle yapsa da defans tehlikeyi uzaklaştırdı.

86. dakikada Delgado'nun pasında topu kontrol eden ve dönüp sert vuran Bobo'nun şutunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

Karşılaşma da 2 - 1 Fenerbahçe'nin üstünlüğünde sona erdi.

KADROLAR

Stat: FB Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bünyamin Gezer, Serkan Ok, Cem Satman

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bünyamin Gezer, Serkan Ok, Cem Satman

Fenerbahçe: Volkan Demirel 7, Gökhan 7, Lugano 6, Edu 6, Roberto Carlos 6, Colin Kazım 5, Deivid 7 (Dk. 83 Ali Bilgin ?), Selçuk 7, Uğur 6 (Dk. 69 Vederson 4), Alex 5 (Dk. 60 Josico 4), Güiza 6

Beşiktaş: Rüştü 5, İbrahim Toraman 5, Zapatocny 4 (Dk. 71 Holosko 4), Gökhan Zan 4, İbrahim Üzülmez 4, Ekrem 6 (Dk. 83 Uğur İnceman ?), Sivok 5, Cisse 4, Delgado 3, Serdar Özkan 4, Mert Nobre 6 (Dk. 75 Bobo 3)

Goller: Dk. 11 Selçuk, Dk. 27 Güiza (Fenerbahçe), Dk. 21 Mert Nobre (Beşiktaş) Sarı kart: Dk. 87 İbrahim Toraman (Beşiktaş)

Kırmızı kart: Dk. 41 Cisse (Beşiktaş)

zaman
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 23:05:25
Güncelleme :30 Kasım 2008 Pazar 10:10:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?