2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Fetih için modern şölen

İstanbul'un fethinin 554'üncü yıl dönümü kutlamalarının provası, Haliç'te eski Galata Köprüsü'nde gerçekleştirildi. Lazer ışıkları ile Fatih'in İstanbul'a girişi gösterildi. 

Tören provasında, deniz yüzeyinde, müzikle senkronize hareket eden fıskiye ve ışık boyama sistemleri ile rengarenk bir şov gerçekleştirildi. Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Askeri Müze Mehteran Bölüğü de ışıklı lazer gösterisi eşliğinde marşlar söyledi. Fetih kutlamalarında Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilecek.

Haliç'te ışık, su, ses ve görüntü teknikleri kullanılarak yapılacak gösteride, deniz üzerinde 200 metreye 25 metre ebadında kurulacak su perdesine, kutlamalar için özel olarak hazırlanan ''Fetih'' filmi, üç boyut (3D) tekniğiyle yansıtılacak.

 Bu perde aynı zamanda bugüne kadar Avrupa'da kullanılan en büyük sudan görüntü perdesi olma özelliğini taşıyor.

Ayrıca, deniz yüzeyinde, müzikle senkronize dans eden fıskiye sistemleri ve ışık boyama sistemleriyle yapılacak gösterilerde 60 fıskiye, 40 jet nozel sistemi kullanılacak. Koç Müzesi çevresine, su perdesi arkasına ve eski Galata Köprüsü üzerine yerleştirilecek 14 adet özel lazer sistemiyle de ışık gösterileri yapılacak. Kutlamalar, deniz üzerinden yapılacak havai fişek, lazer ve ışık gösterileriyle sona erecek.


AA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 09:45:42
Güncelleme :29 Mayıs 2007 Salı 11:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?