4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Fidyecinin biri de enişte çıktı

Ümraniye’de fidye için 3 gün elleri, kolları ve gözleri bağlı tutulan 12 yaşındaki Onur, operasyonla kurtarıldı. Onur’u kaçıran dörtlünün ikisi dayı ve enişte.

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran Ahmet Kayıkçı, 12 yaşındaki oğlu Onur’un kaçırıldığını söyledi. Conta fabrikası sahibi baba Kayıkçı şikáyetinde, "Oğlumun hayatı karşılığında 400 bin Euro istediler" dedi. 

Ümraniye’deki kaçırma anını yakındaki bir şirketin güvenlik kamerasından tespit eden dedektifler, peşine düştükleri yeşil Hyundai otomobilin Boğaziçi Köprüsü’nden geçtiğini belirledi. 

Ancak aracın plakası belirlenemedi. Bütün yeşil Hyundai’lerin kayıtları tek tek incelendi ve Onur’un kaçırılmasında kullanılan araç kiralık çıktı. Kiralayan kişi takip edilerek Onur’un zorla tutulduğu Ümraniye’deki ev belirlendi. Cumartesi sabahı baskın düzenleyen polis, Vedat Gör (34), Muhteşem Demirkol (20), Kemal Yılmaz (42) ve Halil Durmuş’u (44) yakalayıp çocuğu kurtardı. Vedat Gör’ün çocuğun dayısı, Halil Durmuş’un ise ailenin eniştesi olduğu ortaya çıktı. Bitkin halde bulunan Onur, "Gözlerimi bağladılar. Beni öldürecekler diye korktum" dedi. "Böyle bir şeyi nasıl yaptım hálá anlamıyorum. Çok pişmanım" diye ifade veren Vedat Gör, yeğeninin kendini görmemesi için koltuğun arkasına tavana kadar yükselen karton koyarak saklanmış. Aileyi korkutup para almak için böyle bir eyleme giriştiklerini söyleyen şüpheliler tutuklandı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 09:56:46
Güncelleme :9 Eylül 2008 Salı 10:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?