30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Fuhuş çetesinin 15 üyesi memur çıktı

İstanbul'da bir fuhuş şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 22 kişiden 15'inin polis, maliyeci, vergi denetmeni ve doktor gibi kamu personelinden oluştuğu ortaya çıktı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, 22 şebeke üyesi ile Türk ve yabancı uyruklu 120 hayat kadını olmak üzere toplam 142 kişi gözaltına alınmıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gelen ihbar mektubu doğrultusunda yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin meslek grupları polisi bile şaşırttı. Yapılan soruşturma sonucunda 22 şüpheliden 15'inin kamu personeli olduğu tespit edildi. Bu kişilerin arasında 5 polis, 2 vergi denetmeni, doktor, zabıta, laborant ve maliye memurunun da bulunduğu bildirildi. İlçe emniyet müdürlüklerinde görevli polislerin şebekeye arama kararı ve operasyon hazırlığıyla ilgili bilgi sağladığı öne sürüldü.

Öte yandan, Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli bir emniyet müdürünün de adının operasyonda geçtiği iddia edildi. Soruşturma kapsamında söz konusu emniyet müdürünün ifadesine başvurulacağı kaydedildi. Soruşturma kapsamında bir polisin ise halen arandığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları süren 22 şüphelinin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2009 Perşembe 22:59:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?