1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Game Over operasyonu

İstanbul polisinin Almanya Kriminal Dairesi’nden gelen bilgi üzerine başlattığı Game Over (Oyun Bitti) adlı operasyonda yakalanan 11 kişi adliyeye sevk edildi.

ALMANYA Federal Cumhuriyeti Gümrük Kriminal Dairesi gelen bilgi üzerine 28 ayrı ev ve işyerine 150 polis baskın düzenledi. Game Over (Oyun bitti) adı verilen eşzamanlı operasyonda Business Channel TV’nin ortaklarından Semih S.’nin de aralarında bulunduğu 11 kişi organize suç örgütü kurmak, kumara yer ve imkán sağlamak, kara para aklamak iddiasıyla yakalandı. Asayiş Daire Başkanlığı ve İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nün ortak olarak yaptığı çalışma sonucunda organize suç örgütünün tüm bilgileri takibe alındı. Örgütün İstanbul ve Kocaeli illerinde yapılandığı belirlendi. Business Channel ile 27 yere 13 Kasım günü saat 06.00 sıralarında baskın düzenlendi. Semih S. ile birlikte M.B.B., B.P., E.Y., H.Ö.Z., M.S., N.N., R.T., S.K., T.K. ve Y.C.N. gözaltına alındı.

POLİS PARANIN İZİNİ SÜRÜYOR

Operasyonda 22 bilgisayar, 14 dizüstü bilgisayar, 2 kamera, 21 cep telefonu ve 320 adet CD ile DVD’ye el konuldu. Örgütün ayrıca kara para aklamak için kullanılan ve paravan olarak kurulduğu belirlenen şirketlere ait adreslerdeki kayıtlar, hesap defterleri, özel olarak arşivlenmiş belgeler ile dokümanlar da incelemeye alındı. Polis, örgüte ait web sitelerinde oynanan kumar ile gelen paranın akışını takibe aldı. Siteler üzerinde yapılan ilk incelemede iki farklı online ödeme yöntemi kullanıldığını belirlendi. Polis paranın aktarıldığı hesapları belirlemeye çalışıyor. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar dün sabah İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi. Semih S., adliyeye götürülürken montla yüzünü kapattı.

Taner YENER / Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 14:32:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?