30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gasp çetesi polise takıldı

İstanbul'da gasp, hırsızlık, yağma ve adam öldürme gibi olaylara karıştıkları belirlenen 2 farklı suç şebekesine yönelik düzenlenen operasyonlarda 19 kişi yakalandı.

S.E. liderliğindeki şebeke üyelerinin müşteri kılığında girdikleri bankada gözlerine kestirdikleri vatandaşları gasp ettikleri belirlendi.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çeşitli suçlara karıştıkları belirlenen 2 farklı suç şebekesini 3 ay boyunca takibe aldı. Yapılan takip sonucu S.E. liderliğindeki şebekenin banka müşterilerini hedef alarak, gasp gerçekleştirdikleri belirlendi.

Şık bir kıyafetle bankaya giden şebeke üyelerinin, gözlerine kestirdikleri müşterileri dışarıda bekleyen diğer şebeke üyelerine tarif ettikleri ve bu yolla gasp ettikleri tespit edildi. M.R. liderliğindeki diğer şebekenin ise yine gasp ve
hırsızlık gibi olayları gerçekleştirdikleri belirlendi. Yapılan takibin ardından harekete geçen emniyet güçleri, 11 farklı ilçede 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda her iki şebekenin üyesi oldukları belirlenen 19 kişi yakalandı. Yakalanan zanlıların 6 adet banka tapu takipli kapkaç, 4 yağma, silahla öldürme ve yaralama, taksirle öldürme, 4 ikametten hırsızlık, 7 oto hırsızlığı, 2 uyuşturucu madde ticari gibi toplam 33 farklı olaya karıştıkları belirlendi. Zanlılardan 14'ünün
başka suçlardan da arandıkları öğrenilirken sahte kimlik kullandıkları tespit edildi. Bazı şebeke üyelerinin ise sahte polis kimliği taşıdıkları bildirildi.

Zanlıların birçok suçtan toplamda 700 bin TL kazandıkları belirlenirken, evlerinde yapılan aramalarda ise 8 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 4 kilo esrar, 97 adet tabanca fişeği, 2 adet sahte polis kimliği, 4 adet sahte kimlik, 3 adet sahte sürücü belgesi, 3 çift sahte oto plakası, 1 çift çalıntı oto plakası, 1 adet oto teybi, 50 adet cep telefonu, 140 adet sim kart, 1 adet elektrikli şok cihazı, 11 bin 140 TL, 400 Dolar ele geçirildi.

Şebeke lideri M.R'nin de 2006 yılında şehit olan polis memuru Metehan Şahbaz'ın katil zanlısı olduğu öne sürülen N.R'nin kardeşi olduğu ortaya çıktı.
Sorgu ve işlemleri tamamlanan zanlılar Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 14:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?