30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Gazeteci mi, kabadayı mı?

Levent'te, kendisinden 5 TL park ücreti isteyen otopark görevlileri ile tartışıp havaya ateş açtıktan sonra bir görevlinin de başına silah kabzasıyla vurduğu iddia edilen Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mehmet Faraç gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre olay, akşam saatlerinde Levent'te bulunan bir alışveriş merkezinin önünde meydana geldi. İddiaya göre, aracını otoparka bırakan köşe yazarı Mehmet Faraç, 2 saati aşkın bir süre sonra geriye döndü. Faraç, kendisinden park ücreti isteyen görevlilerle tartışmaya başladı. Gazeteci olduğunu söyleyen Faraç, görevlilere ücret ödemek istemediğini söyledi. Görevliler ise gazetecilerin 2 saate kadar olan beklemeleri için ücret alınmadığını, 2 saatin üstündeki beklemelerin ise ücrete tabii olduğunu söyledi.

Mehmet Faraç ise kendisinden istenen 5 TL ücreti ödemeyerek otopark görevlisi Hüseyin G. ve Ali E.K. ile tartışmaya devam etti. Daha sonra aracına kadar giden Faraç, 7.65 silahını alarak önce havaya ateş etti. Ardından Faraç, park görevlisi Hüseyin G.'nin başına da silahın kabzası ile 3 defa vurdu. Diğer görevli Ali E.K. ile de kavga eden Faraç, görevliler tarafından güçlükle sakinleştirildi. Olayın polise intikal etmesi üzerine Faraç gözaltına alınarak eşiyle birlikte Kuştepe Polis Merkezi'ne getirildi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 13:07:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?