1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Gazinoda silahlı çatışma

İstanbul'da bir çetenin, haraç almak için bastıkları gazinonun sahipleri ve çalışanlarıyla girdikleri silahlı çatışma mafya dizilerini aratmadı. Haraç talebine silahla karşılık veren gazino sahipleri ile çete üyeleri arasındaki silahlı çatışma, gazinonun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Karşılıklı sıkılan kurşunlardan kurtulmak isterken yığıldığı kaldırımda defalarca kurşunlara hedef olan çete üyesinin kanlar içindeki hali, izleyenlerin kanını dondurdu. 

İstanbul'da geçtiğimiz aylarda meydana gelen çatışma, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Haraç almak için Fatih'te bulunan gazinoya gelen çete üyeleri, gazino sahipleri tarafından kurşun yağmuruna tutuldu. 

İddiaya göre, F.Z. ve M.Ç. adlı 2 çete üyesi gazinoya gelerek 5 bin YTL haraç istedi. Olumsuz yanıt üzerine gazino içinde başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga büyüyünce müdüriyete yönelen çete elemanları iş yeri sahibini bacağından kurşunladı. Bunun üzerine gazino güvenlik görevlileri de silahlarını çekince karşılıklı çatışma başladı. Gazinoda ortalık bir anda savaş alanına dönerken, gazino çalışanları ve içeride bulunan kadınlar dehşet içinde sağa sola kaçıştı. 

Ellerinde silah bulunan çete üyeleri, çalışanlar tarafından yaka paça dışarıya çıkarılmak istendi. Çete üyeleri, tam çıkışta arkadan açılan ateş sonucu yaralandı. Yaralı halde kaçmaya çalışan çete üyelerinden bir tanesi, düştüğü kaldırımda art arda kurşunlara hedef oldu. Dehşet anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, yaralılar özel araçlarla hastaneye götürüldü. 

Çete elemanlarının gazinoya girip tartışmaları ve ardından silahları çekmeleri, güvenlik kameralarına net bir şekilde yansıdı. Vurulan çete elemanlarının canlarını kurtarmak için kaçarken kurşun yağmuruna tutulduğu görüntüler mafya dizilerini aratmadı. 

Görüntülerin sonunda ise işyeri çalışanlarının çatışma sonrasında olay yerindeki delilleri toplamaları dikkat çekti. Çatışmanın ardından polis yaralı çete elemanları ile delilleri kararttığı için gazino sahibi ve çalışanların da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen bir kişilerden çete elemanı olan F.Z. ve M.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Çete elemanlarının, olayın meydana geldiği tarihte cezaevinde bulunun liderleri adına haraç almak için gazinoya girdikleri iddia ediliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 14:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?